12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConstănţenii au încheiat pregătirea montană

Constănţenii au încheiat pregătirea montană

Trei dintre formaţiile constănţene angrenate în Liga a II-a la fotbal au coborât de la munte şi se vor pregăti pe litoral până la începerea campionatului.

 

Mai sunt trei săptămâni şi se dă startul într-o nouă ediţie a Ligii a II-a la fotbal. Judeţul Constanţa este reprezentat în această întrecere de patru formaţii. Farul, Săgeata, Callatis şi Viitorul forţează o clasare pe primele locuri şi, eventual, promovarea în eşalonul de elită. Primele trei au încheiat pregătirile centralizate pentru noul sezon competiţional şi acum se vor antrena la bazele proprii până la debutul în campionat.

Fiecare din echipele menţionate au încheiat stagiile montane cu partide amicale, doar Săgeata Năvodari reuşind să se impună. Înaintea plecării din Moldova, trupa antrenată de Constantin Gache a învins echipa secundă a celor de la Ceah-lăul Piatra Neamţ. -Săgeata s-a impus cu scorul de 4-2, golurile fiind marcate de Jianu, Zaharia 2 şi Şicu. Farul a plecat şi ea de la Predeal şi pe drumul de întoarcere s-a oprit la Brazi, pentru partida amicală cu Chimia din localitate. Scorul întâlnirii a fost 3-3, însă echipa de pe litoral a câştigat totuşi ceva, un jucător. Tehnicianul Marian Pană şi-a dat acordul pentru a-l păstra în lot pe Pătulea, atacantul reuşind să îl impresioneze pe tehnicianul marinarilor.

„Pătulea are acordul meu pentru a demara negocierile cu oficialii clubului în vederea semnării unui contract”, declara Marian Pană la finalul jocului de la Brazi. Callatis Mangalia, revenită după 5 ani în eşalonul secund, şi-a încheiat şi ea stagiul montan desfăşurat la Câmpulung Moldovenesc. La fel ca FC Farul, Marin Barbu şi elevii săi au făcut un popas pe drumul de întoarcere pentru a disputa o partidă amicală. Callatis a jucat cu FCM Bacău şi a pierdut cu 1-4, scor pe care însă tehnicianul îl aştepta. „Băieţii au fost obosiţi în urma cantonamentului şi jocul nu ne-a ieşit aşa cum am dorit. Am încercat să jucăm cât mai bine, dar adversarii ne-au dominat la capitolul fizic şi în plus au fost mult mai pragmatici”, a declarat antrenorul echipei din sudul litoralului. Toate cele trei echipe se vor reuni la începutul săptămânii pentru a continua pregătirile.

Viitorul a încheiat la egalitate primul meci din Olanda

Echipa constănţeană din Liga a II-a care nu face economie la buget este Viitorul Constanţa. Cu o baza financiară solidă, echipa antrenată de Cătălin Anghel a plecat în Olanda pentru un stagiu extern în care va juca şi patru partide amicale. Primul s-a disputat deja în compania celor de la FC Almere City şi s-a încheiat 0-0. A doua partidă de verificare are loc azi, cu începere de la ora 20.00, adversară fiind echipa secundă a lui FC Groningen.

4 echipe constănţene se află în seria I a eşalonului secund, ceea ce înseamnă un sfert din totalul echipelor participante.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă