15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialCoreea de Sud: Bilanţul morţilor din cauza ploilor a ajuns la 51

Coreea de Sud: Bilanţul morţilor din cauza ploilor a ajuns la 51

Ploile cu care se confruntă Coreea de Sud – cele mai abundente din ultimul secol – au provocat moartea a cel puţin 51 de persoane, a anunţat Agenţia pentru intervenţie în caz de dezastre, relatează NewsIn.

O persoană este dată dispărută.

Vremea părea, însă, să se îmbunătăţească astăzi, când aeroportul din Seul a anunţat ploaie uşoară şi ceaţă.

Potrivit datelor date publicităţii astăzi, majoritatea deceselor au fost provocate de alunecările de teren declanşate de poli.

La Chuncheon, 13 persoane şi-au pierdut viaţa în alunecări de teren, iar la Seul 16. Alte 18 persoane au murit în provincia Gyeonggi.

Cinci cartiere de la marginea Seulului sunt evacuate de joi, însă autorităţile au reuşit să reia alimentarea cu curent electric a majorităţii locuinţelor. Dacă anterior 116.000 de case nu aveau curent, joi numărul acestora scăzuse la 800.

Însă sute de familii au rămas fără adăpost.

Vremea rea – specifică sezonului ploios din Coreea – a cauzat, de asemenea, întrerupteri masive ale traficului rutier în întreaga ţară.

Cele mai citite

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Guvernatorul BNR: În fața inflației, oamenii se așteaptă la salarii mai mari

Mugur Isărescu a vorbit și despre transformări digitale, precizând că nu vede cripto-activele ca bani, nici măcar în sensul cel mai larg posibil al...

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă