13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCS Tomis şi-a găsit antrenor

CS Tomis şi-a găsit antrenor

Echipa feminină de handbal CS Tomis Constanţa a ajuns la un acord cu tehnicianul reşiţean, care trebuie să menţină gruparea de pe litoral în primul eşalon.

 

Pe punctul de a se destrăma în această vară, echipa feminină de handbal CS Tomis Constanţa îşi revine. După ce s-au pus bazele unui lot pentru campionatul viitor, s-a găsit şi un tehnician care să se ocupe de destinele formaţiei. Este vorba de Florentin Pera, un reşiţean de 31 de ani. Scepticii s-ar referi imediat la tinereţea tehnicianului, însă CV-ul antrenorului stă mărturie că alegerea este una foarte bună.

Pera a reuşit în ultimele două sezoane să ducă Universitatea Reşiţa de pe ultimul loc în ierarhia eşalonului secund până în Liga Naţională. Mai mult, tehnicianul a mai pregătit şi echipele Mureşul Tg. Mureş şi CSM Cetate Deva. Oficialii constănţeni sunt mulţumiţi că Pera a acceptat să vină pe litoral şi să se ocupe de echipă şi nu i-au trasat acestuia obiective imposibile. Directorul executiv al grupării constănţene, Paul Alexe, a declarat: „Ne bucură faptul că proiectul nostru l-a convins pe domnul Pera, un antrenor pe care l-am remarcat din confruntările Tomisului cu echipele pe care le-a antrenat. Nu va fi uşor, dar, dacă vom reuşi, cu atât mai frumoasă va fi această nouă poveste din handbalul feminin constănţean.

Pentru noul sezon competiţional nu ne propunem decât menţinerea în primul eşalon şi formarea unei echipe competitive pe baza nucleului de jucătoare tinere pe care le avem deja în lot”. La rândul său, tehnicianul se bucură pentru această oportunitate. „Am venit cu sufletul deschis şi mă alătur echipei care a demarat acest proiect ambiţios de menţinere a handbalului feminin constănţean acolo unde îi este locul, adică în prima ligă. Prioritară în acest moment este completarea lotului cu cel puţin patru jucătoare cu experienţă, care să dea consistenţă echipei actuale şi fără de care ne-ar fi greu să emitem pretenţii”, a spus Florentin Pera.

CS Tomis, pe drumul cel bun

În urmă cu doar câteva săptămâni, CS Tomis Constanţa era aproape desfiinţată. Celelalte echipe din Liga Naţională porniseră deja pregătirea noului sezon, în timp ce formaţia de pe litoral nu dădea nici un semn de viaţă. În doar o săptămână, oficialii constănţeni au reuşit să pună bazele unui nou lot şi acum au adus şi un antrenor, astfel încât CS Tomis să reuşească să reintre în luptă pentru Liga Naţională.

26 de ani are în spate CS Tomis, cea mai longevivă echipă constănţeană. 

Cele mai citite

Dezabonări în masă la Neflix, după ce președintele companiei a donat bani pentru campania Kamalei Harris

Netflix a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anulări în urma donației făcute de cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, în sprijinul candidatului...

Alina Gorghiu: de la 1 octombrie cei aflați sub control judiciar nu vor mai putea fugi din țară

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că de la 1 octombrie va putea fi evitată fuga din țară a unor inculpați aflați sub control judiciar,...

Olympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Yusuf Yazici, internaționalul turc în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Olympiacos Pireu, însă nu va fi eligibil pentru partida cu FCSB...
Ultima oră
Pe aceeași temă