7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialNoi vestigii romane, descoperite în Cluj

Noi vestigii romane, descoperite în Cluj

Muncitorii care lucrează la ridicarea noului sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj au realizat o descoperire interesantă, în centrul oraşului. În timpul săpăturilor, ei au dat peste ziduri romane.

În consecinţă, lucrările la şantierul din zona bisericii reformate cu două turnuri de lângă Regionala CFR Cluj au fost oprite, a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Leonard Horvath. Pe şantier au fost chemaţi arheologii de la Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei. Descoperirea ar putea fi extrem de importantă, pentru că ea ar putea arăta faptul că oraşul roman Napoca era mai mare decât estimau până acum arheologii.

„Deocamdată, putem spune că au fost găsite fragmente ceramice şi ziduri din perioada romană. De asemenea, au fost găsite şi vestigii medievale. Ştim că acolo a existat o biserică mai veche, de lemn, folosită de cultul reformat”, a spus istoricul Leonard Horvath. Cercetarea şantierului va dura, probabil, circa 10 zile, estimează arheologii clujeni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă