5.2 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăSpecialGuvernanţa corporatistă a societăţilor de stat, subiect de discuţie între delegaţiile MJ,...

Guvernanţa corporatistă a societăţilor de stat, subiect de discuţie între delegaţiile MJ, BM şi FMI

Conducerea Ministerului Justiţiei a avut, marţi, o discuţie cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale pe subiectul guvernanţei corporatiste a societăţilor de stat, partea română anunţându-şi intenţia promovării unui act normativ, potrivit Mediafax.

„Conducerea Ministerului Justiţiei, reprezentată de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, secretarul de stat, Alina Bica şi secretarul general, Gabriel Tănăsescu, a avut marţi, o întâlnire de lucru cu o delegaţie comună a Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, în cadrul unei misiuni de monitorizare a angajamentelor asumate de Guvernul României cu cele două organisme financiare internaţionale”, informează Biroul d epresă al MJ.

În cadrul întâlnirii s-a discutat, în special, subiectul guvernanţei corporatiste a societăţilor de stat. Partea română a prezentat principalele soluţii preconizate de grupul tehnic interministerial mandatat să elaboreze proiectul de act normativ, arată sursa citată.

Grupul de lucru va continua lucrările asupra proiectului şi îl va înainta ministerelor de resort, în vederea iniţierii procedurilor de aprobare a actelor normative la nivelul Guvernului, până la începutul lunii septembrie.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti în perioada 20 iulie – 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

În luna martie, autorităţile române au decis să prelungească înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Atunci, FMI a pus la dispoziţia României o primă tranşă în valoare de 60 de milioane de drepturi speciale de tragere (67 milioane euro).

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

Cele mai citite

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...

România-Cipru 4-1. Naționala va fi în urna a doua valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2026

România a încheiat cu o victorie campania excelentă din Nations League. Tricolorii s-au impus cu scorul de 4-1 împotriva reprezentativei din Cipru, pe Arena...
Ultima oră
Pe aceeași temă