17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAustralianul Cadel Evans a câştigat Turul Franţei

Australianul Cadel Evans a câştigat Turul Franţei

Ciclistul australian al echipei BMC, Cadel Evans, a câştigat, astăzi, în premieră, Turul Franţei, impunându-se în faţa luxemburghezilor Andy şi Franck Schleck, ambii de la Leopard Trek, informează AFP, potrivit Mediafax.

Evans, în vârstă de 34 de ani, este primul rutier din emisfera de Sud care câştigă Turul Franţei.

Locul patru în clasamentul general a fost ocupat de francezul Thomas Voeckler (Europcar), iar pe cinci a terminat câştigătorul ultimelor două ediţii, spaniolul Alberto Contador (Saxo Bank).

Ultima etapă din acest an, disputată pe distanţa a 95 de kilometri, între localităţile Creteil şi Paris, a fost câştigată la sprint de britanicul Mark Cavendish, care i-a devansat pe norvegianul Edvald Boasson Hagen şi pe germanul Andrei Greipel.

Cavendish, care s-a impus pentru a treia oară în carieră pe Champs-Elysees, a ajuns la 20 de victorii în Turul Franţei, egalându-l astfel pe luxemburghezul Nicolas Frantz, care a reuşit această performanţă în perioada 1924-1929.

Tricoul alb cu buline roşii pentru cel mai bun căţărător din Turul Franţei a fost câştigat de spaniolul Samuel Sanchez (Euskaltel), iar Mark Cavendish (HTC) a primit tricoul verde pentru cel mai bun rutier în clasamentul pe puncte.

Tricoul alb al celui mai bun tânăr i-a revenit francezului Pierre Rolland (Europcar), cea mai bună echipă a fost Garmin, iar francezul Jeremy Roux (FDJ) a fost desemnat cel mai combativ rutier.

Primele zece locuri în clasamentul general au fost ocupate de următorii ciclişti: 1. Cadel Evans (Australia) 86h412:22, 2. Andy Schleck (Luxemburg) la 1:34, 3. Frank Schleck (Luxemburg) la 2:30, 4. Thomas Voeckler (Franţa) la 3:20, 5. Alberto Contador (Spania) la 3:57, 6. Samuel Sanchez (Spania) la 4:55, 7. Damiano Cunego (Italia) la 6:06, 8. Ivan Basso (Italia) la 7:23, 9. Tom Danielson (SUA) la 8:15, 10. Jean-Christophe Peraud (Franţa) la 10:11.

Cele mai citite

Inteligența artificială deschide noi oportunități pentru antreprenorii români, spun experții locali

Inteligența artificială (AI) accelerează transformările în economia globală, iar România are șansa de a profita de aceste schimbări, oferind antreprenorilor oportunități de creștere și...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă