17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportMarian Sârbu: Guvernul ar putea lansa în toamnă programul "Coşul pensionarului"

Marian Sârbu: Guvernul ar putea lansa în toamnă programul „Coşul pensionarului”

Preşedintele UNPR a declarat astăzi, pentru NewsIn, că, la propunerea partidului, în interiorul Coaliţiei se discută despre o hotărâre de Guvern prin care pensionarii să poată cumpăra produse de bază la preţul de producţie.

„În perioada următoare, la propunerea UNPR, Executivul va da o Hotărâre de Guvern, probabil pe la sfârşitul lunii august, pentru punerea în aplicare a unui program ce se intitulează şi facilitează pensionarilor cumpărarea unor produse de bază: ulei, zahăr, orez, făină, la preţul de producţie”, a spus Marian Sârbu.

Întrebat când va deveni operaţional programul din momentul în care se va da Hotărârea de Guvern, Sârbu a susţinut că „cel mai probabil în luna septembrie sau octombrie”, subliniind că de acest proiect se vor ocupa consiliile locale. De asemenea, preşedintele UNPR a arătat că, la nivelul Coaliţiei, există o Comisie care „pune la punct” acest program, accentuând faptul că premierul Emil Boc nu se opune unui astfel de proiect.

Preşedintele UNPR a declarat, la începutul lui iulie, că în coaliţie a existat o „discuţie generală” privind acordarea de sprijin pensionarilor pentru achiziţionarea unor produse alimentare de bază la preţuri mai mici decât în magazine şi în acest sens se lucrează la un proiect de act normativ.

„E doar o discuţie generală cu privire la un sprijin pentru pensionari în dorinţa de a putea asigura achiziţionarea unor produse alimentare de bază la preţuri mult mai mici decât cele de pe raft. Da, a fost o discuţie în legătură cu posibilitatea de a sprijini pensionarii, în principal pe cei cu venituri mici, de a achiziţiona aceste produse. Lucrăm la un poroiect în sensul ăsta”, a afirmat liderul UNPR, precizând că o astfel de măsură trebuie implementată printr-un act normativ.

Cele mai citite

Bidonul de Aur

Probabil bântuit de împlinirea, în curând, a cincisprezece ani de când a rămas doar cu dragostea Mihaelei sale, subconştientul afectat al lui Mircea Geoană...

Asigurarea obligatorie a locuinței este, de fapt, facultativă

La nivelul întregii țări, doar 17% dintre locuințe sunt protejate împotriva riscurilor și situațiilor dificile Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAD), așa cum este...

Top 5 cocktailuri cu gin, de sezon

Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar, cu siguranță știți cât de importante sunt băuturile într-un meniu complet, nu-i așa? Ei bine, odată...
Ultima oră
00:02:44
Pe aceeași temă