7 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialGiurgiu cere demisia lui Borbely

Giurgiu cere demisia lui Borbely

Deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, cere demisia ministrului Mediului, Laszlo Borbely. Deputatul clujean a declarat că Laszlo Borbely ar trebui să părăsească fotoliul ministerial, aşa cum au făcut fostul ministru PSD al Integrării Europene, Hildegard Puwak, atunci când familia sa a fost acuzată de implicare în afaceri dubioase cu fonduri europene, ori fostul ministru PDL al Muncii, Ioan Botiş, atunci când firma soţiei sale a fost implicată într-un scandal legat de fondurile comunitare.

„Chiar dacă UDMR este la guvernare de atâta vreme, ei ar trebui să înţeleagă că este normal să demisionezi şi să răspunzi în faţa Justiţiei, atunci când eşti confruntat cu asemenea acuzaţii”, a spus Mircia Giurgiu.

Care sunt acuzaţiile

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este acuzat că ar fi primit şpagă lucrări în valoare de 20.000 de euro. Acestea ar fi fost executate în apartamentul cuscrei ministrului Mediului, de pe Calea Victoriei din Bucureşti. Lucrările au fost executate de firma lui Ioan Ciocan, ginerele parlamentarului PSD de Satu Mare, Gheorghe Ciocan. Această firmă a beneficiat de contracte consistente cu Compania Naţională Apele Române, aflată în subordinea Ministerului Mediului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă