4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialBani pentru PDL

Bani pentru PDL

Primarii PDL au fost favorizaţi la împărţirea banilor din fondul de rezervă al Guvernului, susţine preşedintele organizaţiei de tineret a PNL Cluj, Gavrilă Iuga. El a declarat că, din cei 124 de milioane de lei scoşi din rezerva Guvernului, 80 la sută au ajuns în conturile primăriilor controlate de PDL, în toată ţara.

Comuna lui Alin Tişe, favorizată

În cazul judeţului Cluj, pentru care Guvernul a alocat suma de 3.390.000 de lei, circa 2.775.000 de lei au ajuns în conturile primăriilor controlate de democrat-liberali. Adică, 82 la sută din banii alocaţi de Guvern au ajuns la primarii PDL, iar primăriile Opoziţiei au primit 18 la sută din fonduri, în timp ce primăriile UDMR nu au primit nimic.

Liderii TNL Cluj spun că una dintre cele mai favorizate comune este Aghireşu, localitatea natală a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, care este finul premierului Emil Boc. Aceasta ar fi primit suma de 170.000 de lei, în condiţiile în care toate spitalele din judeţul Cluj au primit 195.000 de lei.

„Lista cu solicităriile urgente ale celorlaltor comune clujene a fost pierdută, se pare, prin birourile Consiliului Judeţean şi ale Prefecturii, iar spre Guvern a plecat doar o listuţă scurtă cu solicităriile primăriilor PDL. Instituţiile responsabile de soarta întregului judeţ nu au ţinut cont de urgenţele tuturor comunităţilor locale şi au lăsat să ajungă pe masa Guvernului doar lista trimisă din sediul PDL Cluj.

Nici comunele conduse de primari UDMR-işti nu au primit nimic, PDL Cluj dându-le un exemplu despre ce înseamnă să fii în opoziţie, în speranţa că liderii UDMR îşi vor scoate din cap ideea de a părăsi guvernarea”, spune Gavrilă Iuga, preşedintele TNL Cluj.

Cele mai citite

Scor preliminar strâns la referendumul din Republica Moldova: NU 50,09% și DA 49,91%

La referendum alegătorii au avut de răspuns la întrebarea: Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană? Până în această dimineață, la...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Româncă ucisă de un conațional lângă o gară din Italia

O româncă de 56 de ani, Camelia Ion, a fost ucisă de un conațional în apropierea unei gări din Civitavecchia, provincia Roma, Italia. Femeia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă