13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăInternaționalCompozitorul Cornel Fugaru a fost înmormântat pe Aleea Artiştilor

Compozitorul Cornel Fugaru a fost înmormântat pe Aleea Artiştilor

Compozitorul Cornel Fugaru a fost înmormântat, astăzi, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, pe Aleea Artiştilor, el odihnindu-se în apropiere de Gheorghe Dinică, Anda Călugăreanu, Laura Stoica şi Cristian Paţurcă, relatează Agerpres

 

Soţia regretatului compozitor, Mirela Fugaru, a declarat, stăpânindu-şi cu greu lacrimile, că lucrul cel mai important care rămâne în urma lui Cornel Fugaru este muzica, marea lui iubire. ‘‘Cu siguranţă, muzica lui, care a fost marea lui iubire, înaintea mea, înaintea lui Vlad, a fost muzica pe care a dăruit-o oamenilor, cred că asta va rămâne. Şi cred, tot aşa de tare, că va rămâne în sufletele elevilor lui. Sunt generaţii de cântăreţi pe care a încercat să-i formeze şi cărora le-a dat o părticică din sufletul lui, iar succesul acestor copii – aşa cum a fost succesul Monicăi Anghel sau al lui Gabriel Cotabiţă, al lui Temişan, al lui Enache şi mulţi alţi – succesul acestor copii care i-au fost în ultimul timp elevi, peste ani, va fi sigur şi împlinirea lui”, a spus Mirela Fugaru.

Ea a adăugat că nu poate spune care era cea mai mare calitate a lui Cornel Fugaru, deoarece l-a iubit necondiţionat şi, în opinia sa, artistul a fost plin de calităţi. ”Eu l-am iubit, l-am iubit necondiţionat şi pentru mine a fost plin de calităţi, nu mă întrebaţi pe mine asta. Întrebaţi oamenii, oamenii care l-au iubit. Aţi văzut ce multă lume l-a iubit. Cred că nu a supărat niciodată pe nimeni cu nimic, a fost aşa un om vesel şi iubitor de viaţă şi prietenos, întrebaţi-i pe prieteni, pe oameni, eu l-am iubit necondiţionat”, a mai spus Mirela Fugaru.

Vizibil marcat de pierderea suferită, fiul compozitorului, Vlad Fugaru, a spus că lucrul cel mai important care îi rămâne de la Cornel Fugaru este faptul că a fost tatăl său şi că i-a stat alături la bine şi la greu. 

”A fost tatăl meu. Acesta a fost cel mai important lucru care îmi rămâne, că mi-a fost mereu alături la bine şi la greu, şi l-am iubit aşa cum a fost. Cea mai importantă lecţie primită de la el? Să iubesc, să fiu cinstit şi să nu dezamăgesc pe nimeni”, a spus fiul compozitorului.

Prezent la funeraliile colegului şi prietenului său, compozitorul Jolt Kerestely l-a caracterizat pe Cornel Fugaru ca fiind ”un mare compozitor, un mare artist al muzicii româneşti”.

”Este un moment foarte dureros pentru mine. Îl cunosc de la începutul drumului lui, din 1964, de când era cu formaţia Sincron. Am colaborat foarte mult. Am fost prieteni foarte apropiaţi, chiar şi locuinţele noastre erau foarte apropiate. Era un băiat extraordinar, pentru mine este o foarte mare pierdere şi ca prieten, şi ca compozitor. Era un om foarte spiritual, cu el nu puteai să stai fără să zâmbeşti”, a spus Jolt Kerestely.

Slujba a început la ora 11,00, la capela cimitirului, şi a durat aproximativ o oră, după care sicriul a fost scos din capelă în aplauzele tuturor celor care l-au condus pe ultimul drum pe compozitor, în acordurile melodiei „Am ales nemărginirea”. La ora 12,30, sicriul cu corpul neînsufleţit al artistului a fost coborât în criptă, iar soţia compozitorului, Mirela Fugaru, i-a rugat pe cameramanii posturilor de televiziune să nu filmeze momentul, însă rugămintea sa nu a fost ascultată de mulţi dintre aceştia, spre indignarea persoanelor prezente.

Cu o zi înainte, trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru a fost depus, timp de trei ore, la sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, unde au venit să-i aducă un ultim omagiu Aurelian Temişan şi soţia lui, Monica Davidescu, Marius Ţeicu, Jolt şi Andrei Kerestey, Ionel Tudor, Margareta Pâslaru, Gabriel Cotabiţă, Maria Ţoghină, Dragoş Şeuleanu.

Cornel Fugaru a murit miercuri, la Spitalul de Urgenţă Elias.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă