12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM, cu gândul la optimi

HCM, cu gândul la optimi

Campioana României vrea să treacă pentru a doua oară de grupele celei mai importante competiţii continentale, Liga Campionilor.

HCM Constanţa, campioana României la handbal masculin, şi-a reluat pregătirea pentru un sezon viitor care se anunţă palpitant. Atracţia principală a stagiunii va fi din nou participarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde echipa de pe litoral se află pentru a şasea oară. În condiţiile în care adversarele din competiţiile interne au probleme financiare şi vor putea face faţă cu greu HCM-ului, Liga Campionilor va fi singura întrecere de luat în seamă de către constănţeni.

În întrecerea continentală, HCM are o grupă care pare mai accesibilă ca oricând. Numele adversarilor nu sperie pe nimeni, poate doar Hamburg să fie echipa în faţa căreia constănţenii pot lua în calcul înfrângerea. Koper (Slovenia), St. Petersburg (Rusia) şi Wisla Plock (Polonia) nu sunt de o valoare incontestabilă şi HCM nu are nici un motiv să se sperie de aceste echipe. Ultima poziţie în grupe va aparţine unei echipe ce vine din calificări şi, teoretic, contra căreia patru puncte (victorii în ambele meciuri) sunt imperative dacă se speră la calificare.

La aflarea viitorilor adversari, constănţenii se arată optimişti, dar totuşi, moderaţie. „Nu trebuie să ne gândim că suntem calificaţi din start, ar fi o mare greşeală. Indiferent că întâlnim cea mai bine sau cea mai slab cotată echipă din grupă, noi trebuie să abordăm meciurile cu seriozitate. Avem suficient timp la dispoziţie pentru a pregăti un nou sezon în care să depăşim faza grupelor. Tot ce trebuie să facem este să eliminăm greşelile din trecut, să jucăm cel mai bun handbal al nostru şi sunt sigur că astfel ne vom califica”, a declarat Eden Hairi, secundul grupării constănţene.

Gruparea constănţeană va aborda noul sezon cu acelaşi lot ca cel din stagiunea precedentă, doar sosirea lui Valentin Ghionea fiind una notabilă.    

HCM va juca la Polivalentă

Se ştie faptul că HCM nu va evolua în acest sezon pe propriul teren. Echipa de pe litoral a fost trimisă să joace meciurile de acasă la Bucureşti, în Sala Polivalentă, singura astfel de arenă care are peste 3.000 de locuri (n.r. – cerinţă EHF). Acest lucru nu este tocmai negativ din partea componenţilor echipei de pe litoral. „Am reuşit să ne calificăm în optimi la Buzău, în timp ce la Constanţa am avut ghinion. Poate şi de această dată reuşim să repetăm meciurile făcute la Buzău şi să ne calificăm cu succes”, a declarat Eden Hairi.

6 este numărul participărilor echipei HCM Constanţa în Liga Campionilor.

Cele mai citite

Armata libaneză își repoziționează trupele în sudul țării

Armata libaneză îşi repoziţionează trupele în sudul ţării, a declarat pentru AFP un responsabil militar libanez, într-un moment în care Israelul a stabilit o...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă