12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportPonta: "Sistemul fostei Securităţi" l-a sprijinit pe Traian Băsescu în cariera sa...

Ponta: „Sistemul fostei Securităţi” l-a sprijinit pe Traian Băsescu în cariera sa politică

Preşedintele PSD face, pe blog, o analiză a „bătăliilor” cu sistemul care-l susţine pe Traian Băsescu, considerând că rămânerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL şi alegerea sa ca lider PSD reprezintă un eşec al acestui sistem de a-şi impune favoriţii în fruntea partidelor de opoziţie, relatează NewsIn.

„După tragicul moment din decembrie 2009, cand Dl. Băsescu a obţinut un nou mandat printr-o combinaţie toxică de sprijin al sistemului securist care îi stă în spate, de fraudă prin metoda Baconschi şi prin erori capitale de genul „vizita la Vântu”, era evident că urma un nou război politic. Realegerea lui Băsescu era nelegitimă, nu răspundea la niciuna din aşteptările reale ale societăţii, iar caracterul său îl impiedica în mod organic să coexiste sau să construiască ceva pozitiv”, consideră Ponta, adăugând că „Sistemul fostei Securităţi” l-a sprijinit pe Traian Băsescu în cariera sa politică.

„Derapajele din ce în ce mai grave ca şi concentrarea influenţei în mâinile unei singure persoane sunt doar semnele de decadenţă tipice oricărui regim de acest fel. Probabil că Sistemul îl consideră deja pe Băsescu un lest care trebuie aruncat peste bord, dar nu înainte de a se găsi un înlocuitor care să garanteze perpetuarea sa! Ră zboiul societăţii româneşti cu Sistemul care l-a propulsat şi îl menţine pe Băsescu era inevitabil, şi chiar dacă rezultatul e previzibil, durata de timp necesară pentru producerea schimbării este extrem de importantă! Mulţi nu au răbdare sau pur şi simplu nu mai pot aştepta prea mult!”, susţine liderul PSD, considerând că prima bătălie din acest război a fost dusă „în cadrul forţelor politice şi a instituţiilor media care se puteau opune regimului”, mai scrie liderul social-democraţilor.

Faptul că în PNL, în ciuda tuturor eforturilor, Crin a rămas lider, reprezintă o mare înfrângere pentru Sistem. Crin este un tip care nu poate fi nici şantajat, nici cumpărat de ei, are suficientă experienţă, carismă, dar mai ales curaj şi le va sta ca un nod în gât! La PSD era marea speranţă a Sistemului! Să reuşeşti să îţi impui propriul om la conducerea celui mai mare partid de Opoziţie ar fi fost o victorie uriaţă de natură să asigure linişte mult timp pentru Putere. Şi aici însă calculele au eşuat lamentabil, candidatul pregătit şi sprijinit de Sistem a dovedit chiar în ziua Congresului că nu face faţă unei confruntări reale şi a trebuit să se retragă cu câteva momente înainte de începerea votului. S-a retras în favoarea lui Mircea Geoană, care nu era dorit de lider, dar era considerat mult mai vulnerabil (prin slăbiciunile Vanghelie, Voicu, Vântu) decât un puşti imprevizibil şi aproape necunoscut, care nu apucase să aibă nici măcar o filă în dosar (fie de Securitate, fie la DNA)! Eşec total şi iată că prima perioadă a anului 2010 a asigurat o Opoziţie mult mai vocală şi mai energică decât se aştepta Sistemul! Corecţiile făcute prin cumpărări şi şantaje la parlamentari, printr-un partid fantomă al trădătorilor, au asigurat eficienţ a la vot dar au distrus suportul moral şi valoric atât de necesar pentru a face oamenii să accepte austeritatea extrem de dură”, analizează liderul PSD situaţia ultimilor ani.

Ponta trece în revistă şi situaţia din mass-media. „Dacă la TVR, controlul prin Dna. Culcer a devenit total, la B1, Robert Turcescu s-a dovedit mult mai zelos şi mai lipsit de prejudecăţi decât oricine altcineva în atacarea Opoziţiei. Ziarele au devenit în mare parte, din cauza crizei economice şi a cererii de presă scrisă, dependente de sursa de finanţ are”, susţine social-democratul.

„Aici, singura mişcare revoltătoare este practic distrugerea unui brand care ne-a bucurat 20 ani – Academia Caţavencu – de către un personaj ciudat pe care l-am întâlnit o singură dată în viaţă, în anticamera primului ministru Adrian Năstase, când venise să ceară ceva important la privatizare (parcă Magazinul Unirea şi Asigurările Astra). Înţeleg că un om de afaceri de acest gen trebuie să facă servicii Puterii, oricare e aceasta, dar zău că nu merită singurul săptămânal cu adevărat de umor de bun gust o asemenea soartă! Faptul însă că principalele televiziuni de ştiri nu au capotat în urma atacului furibund al tuturor instituţiilor statului (în special arma principală numită ANAF – Blejnar) a mai dat un respiro forţelor antisistem. Iar situaţia total neaşteptată a schimbării radicale de direcţie a trustului Adevărul (devenit, din motive pe care încă nu le înţeleg, cel mai aprig şi cel mai lipsit de scrupule atacator al Opoziţiei) mă face să cred că, în acest domeniu, Sistemul lui Băsescu a echilibrat înfrângerea suferită în zona partidelor! Aşa că prima bătălie s-a terminat cu un egal!”, conchide Ponta, precizând că-şi va continua analiza privind „bătăliile” cu sistemul.

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă