12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM, start pentru noi trofee

HCM, start pentru noi trofee

Echipa de pe litoral şi-a reluat antrenamentele pentru pregătirea noului sezon competiţional în care are ca obiectiv câştigarea unui nou event şi accederea în optimile Ligii Campionilor.

Cea mai titrată echipă constănţeană în ultimul timp este Handbal Club Municipal Constanţa. Echipa de pe litoral a reuşit sezonul trecut eventul şi astfel să egaleze formaţia de rugby Farul, care are în palmares şase titluri naţionale.

HCM se poate lăuda însă şi cu mai multe cupe ale României precum şi cu prezenţe consistente în competiţiile continentale. Pentru gruparea pregătită de Ion Crăciun sezonul următor se anunţă unul la fel de greu ca precedentele, dar obiectivele rămân aceleaşi. Echipa de pe litoral vrea să se impună din nou în întrecerile interne şi, totodată, să acceadă pentru a doua oară în optimile Ligii Campionilor, cea mai importantă competiţie europeană rezervată echipelor de club. În vederea noului sezon competiţional, HCM a început ieri pregătirile.

Băieţii antrenaţi de Ion Crăciun se vor antrena în primă instanţă la Constanţa, prima parte a pregătirii fiind bazată pe antrenamente fizice. Constănţenii vor efectua şedinţele de antrenament atât pe plajă, cât şi pe stadionul echipei de rugby. După o săptămână de pregătire la Constanţa, echipa de pe litoral va pleca în primul stagiu extern al verii.

Toma, Popescu şi compania vor merge în Serbia, la Zlatibor. „Sperăm ca tot programul de pregătire să decurgă conform planului. Ne dorim să evităm accidentările şi să sudăm cât mai bine lotul pentru sezonul viitor, care se anunţă unul extrem de dificil. Principala noastră ţintă este Liga Campionilor, acolo unde ne dorim o nouă accedere în optimile competiţiei, iar după cum arată grupa, avem toate şansele”, a declarat Eden Hairi, secundul echipei constănţene. HCM va juca pentru a şasea oară în grupele Ligii. Gruparea de la malul mării se află într-o grupă din care mai fac parte HSV Handball (Germania), Cimos Koper (Slovenia), St. Petersburg HC (Rusia), Wisla Plock (Polonia) şi câştigătoarea grupei a 3-a de calificare. 

HCM a câştigat cupa şi campionatul în anul competiţional precedent

Sezonul debutează pe 2 septembrie

Primele meciuri oficiale pe care HCM Constanţa le va disputa în sezonul 2011/2012 vor avea loc la Constanţa, în perioada 2-3 septembrie. HCM va participa la Supercupa României, o competiţie pe care Federaţia Română de Handbal o organizează în formatul unui turneu final. Astfel, pe 2-3 septembrie, primele patru echipe din clasamentul sezonului trecut al Ligii Naţionale vor participa la această competiţie.

6 titluri are în palmares HCM Cons­tanţa, la fel ca gruparea de rugby RCJ Farul

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă