12.5 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialItalia: Cod roşu de caniculă, în mai multe oraşe turistice

Italia: Cod roşu de caniculă, în mai multe oraşe turistice

Serviciul Naţional de Protecţie Civilă din Italia a anunţat că va institui, de mâine, cod de roşu de caniculă în mai multe oraşe turistice din ţară, pe fondul valului de căldură care s-a abătut de duminică în Apenini, transmite Ansa, potrivit Agerpres.

 

Oraşele vizate sunt: Bologna, Messina, Perugia, Bolzano, Pescara şi Rieti, unde mercurul din termometre s-a ridicat duminică la 40 de grade Celsius, potrivit informaţiilor postate pe site-ul serviciului.

Meteorologii italieni avertizează, însă, că, în următoarele zile, temperaturile de 40 de grade Celsius se vor instala şi în alte oraşe din Italia, între care Roma, Florenţa şi Trento.

Medicii recomandă ca oamenii să-şi ia toate măsurile de precauţie necesare ca să se protejeze de caniculă, îndeosebi să nu iasă din casă în timpul amiezii şi să consume cât mai multă apă.

Autorităţile municipale din Roma au achiziţionat deja 150.000 de sticle de apă, care vor fi distribuite gratuit pe străzile capitalei italiene.

Ministerul italian al Sănătăţii a publicat recomandări oficiale pentru zilele de caniculă în care recomandă consumul de fructe şi legume proaspete în locul alimentelor ‘grele’ şi picante şi a făcut apel la abţinerea de la alcool şi cafea.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli Coldiretti, circa 20 de milioane de italieni s-ar conforma acestor reguli.

Cele mai citite

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Marcel Ciolacu: Din ianuarie, românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că anunțul oficial va veni în jurul datei de 15 octombrie. Ciolacu a declarat că Statele Unite sunt partenerul strategic...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă