8 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialFabrică de bere pentru PR

Fabrică de bere pentru PR

Compania sud-africană SABMiller şi-a deschis la Cluj prima berărie pe care o va gestiona în mod direct. Berăria va funcţiona în cadrul subsidiarei din România a grupului sud-african, care deţine cel mai important brand de bere din Buzău, Ursus.

Berărie „de consolare”

Berăria din Cluj va funcţiona sub brandul „Fabrica de Bere”. Ea are o instalaţie pentru produs bere nefiltrată, care este amplasată chiar pe locul unde se înălţă fosta fabrică de bere din Cluj. Aceasta a fost înfiinţată în anul 1878, iar de atunci şi până la mutarea în Buzău, Ursus a fost unul dintre cele mai îndrăgite branduri din Cluj. Anul trecut, însă, conducerea SABMiller a decis închiderea fabricii de bere din Cluj şi i-a aruncat în şomaj pe cei mai mulţi dintre muncitori.

Motivul acestei decizii ar fi fost reprezentat de imposibilitatea dezvoltării fabricii pe actualul amplasament şi scăderea vânzărilor, pe fondul crizei economice. Decizia închiderii fabricii de bere din Cluj a stârnit o reacţie cvasiunanimă de protest. Autorităţile locale au criticat decizia companiei sud-africane, iar pe Internet, mii de persoane au anunţat că vor renunţa să mai cumpere berea din Buzău. În acest context, conducerea companiei sud-africane a gândit o strategie de PR, menită să recâştige publicul clujean.

Astfel, Ursus a decis să deschidă berăria din zona fostei fabrici de bere. Valoarea investiţiei este de 1,1 milioane de euro. „Fabrica de Bere are patru încăperi diferite, care oferă o atmosferă aparte”, a spus Grant McKenzie, vicepreşedinte pe probleme de marketing la Ursus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă