Examenul de istorie le-a impus elevilor să răspundă la şapte cerinţe pe baza a două fragmente de text despre Vlad Ţepeş şi Matei Basarab, pentru 30 de puncte din nota finală.
Al doilea subiect a fost un text despre istoria Etiopiei, cerinţele fiind legate de perioada celei de-a doua conflagraţii mondiale. Şi acest subiect valorează 30 de puncte.
Ultimul subiect cerea elevilor redactarea unui eseu despre statul român modern şi relaţiile internaţionale din secolul al XIX-lea şi prima jumătate a secolului XX.
Toate subiectele au fost obligatorii, profesorii având în vedere la corectare folosirea limbajului istoric adecvat, structurarea prezentării, evidenţierea relaţiei cauză-efect, susţinerea unui punct de vedere cu argumente istorice, respectarea cronologiei faptelor istorice şi încadrarea eseului în limita de spaţiu precizată.
Descărcaţi aici subiectul de la Istorie 2011, în format PDF
Descărcaţi baremul de corectare la istorie
La proba de matematică subiectele au fost destul de dificile. La tipul M1, pentru profilul real, specializarea matematică-informatică, elevii au avut de rezolvat trei subiecte.
Primul dintre ele a avut şase cerinţe şi a cuprins probleme legate de mulţimi, combinări şi aranjări, subiectul al doilea a constat în două probleme: una cu matrice, iar cealaltă cu polinoame.
La subiectul al treilea, elevii au primit alte două probleme – prima cu o funcţie despre care trebuia să se arate că este strict crescătoare, să se determine asimptotele graficului şi să se calculeze o limită, iar la problema a doua candidaţii au primit o altă funcţie, pentru care absolvenţilor li s-a cerut să rezolve o serie de integrale şi să calculeze aria suprafeţei determinate de graficul unei anumite funcţii.
Descărcaţi subiectele şi baremele la matematică, în format PDF:
Descărcaţi aici şi subiectele de la matematică şi istorie din 2010: