Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, la Parlament, că președintele României, Klaus Iohannis, nu are motiv să retrimită Parlamentului legea salarizării unitare, potrivit Agerpres.
"Eu cred că nu are niciun motiv să o retrimită în Parlament. De altfel, noi pe zi ce trece demontăm toate aceste minciuni, inclusiv că s-au crescut salariile doar la demnitari și culmea este că la demnitari scad și la toți ceilalți bugetari au crescut salariile. (…) Nu cred că are niciun motiv să retrimită Parlamentului legea înapoi.
Chiar dacă o retrimite ea se va vota la fel. Singurul lucru care se poate întâmpla, dar pe care bănuiesc că nu îl vrea președintele României, este acela că nu se va mai aplica de la 1 iulie și noi credem că cei din administrația publică locală așteaptă deja această lege ca să intre pe noua grilă de salarizare, iar în ceea ce privește motivele de neconstituționalitate a legii cu exactitate ele nu există", a precizat ministrul Muncii, la Parlament.
Lia Olguța Vasilescu a fost întrebată cu privire la anunțul CSM care îi solicită șefului statului să retrimită legea salarizării în Parlament.
"Din punctul meu de vedere, doar membrii Parlamentului au acest drept (de a solicita retrimiterea în Parlament a unei legi — n.r.), Avocatul Poporului și ÎCCJ. CSM este normal să aibă această poziție având în vedere că în CSM sunt reprezentați procurorii în proporție de 50%. (…) Și judecătorul de judecătorie față de judecătorul de tribunal sau față de judecătorul de curte de apel au grade de salarizare diferite și sunt tot magistrați", a arătat ministrul Muncii.
Consiliul Superior al Magistraturii a decis luni sesizarea președintelui Klaus Iohannis în vederea retrimiterii legii salarizării în Parlament, pentru a fi analizate mai multe amendamente, au declarat pentru AGERPRES surse din CSM.
CSM este de părere că ar trebui analizate amendamentele privind diferențele de salarizare dintre judecătorii de la judecătorii și cei de la tribunale, aceleași diferențe dintre procurorii de la parchetele de lângă aceste instanțe, dar și modul de salarizare a unora dintre angajații auxiliari din cadrul instanțelor și parchetelor, după cum au adăugat sursele citate.