12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialGrevă de avertisment a profesorilor din Iași. 5.000 de cadre didactice nu...

Grevă de avertisment a profesorilor din Iași. 5.000 de cadre didactice nu au intrat marți la ore

Aproape 5.000 de profesori din Iași au făcut, marți, o grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, informează Mediafax. 

La greva de avertisment de două ore au participat aproape 5.000 de cadre didactice afiliate la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP), cel mai mare la nivel național, din judeţul Iaşi. Profesorii care s-au alăturat grevei de avertisment au fost prezenţi în școli, au intrat la ore, dar nu au desfășurat activităţi didactice şi au semnat în condică ”grevă de avertisment”.

Liderul USLIP Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat că s-a ajuns la această situaţie din cauza lipsei de negociere a Ministerului Educaţiei Naţionale.

Principalele revendicări vizează legea salarizării unitare, în primul rând proiectul legii salarizării unitare care, aşa cum ştiţi, ne aşează pe o poziţie umilitoare în ceea ce priveşte coeficienţii, vorbim de o medie a coeficienţilor de 1,65%. Ne referim aici la promisiunea majorării neacordate de 20 de procente care s-a făcut şi care, aşa cum a afirmat doamna ministru al Muncii, nu a fost acordată deoarece se pare că liderii de sindicat nu au dorit lucrul ăsta. Este o afirmaţie care merită explicaţii suplimentare”, a declarat Laviniu Lăcustă.

Elevii care susţin în aceste zile Bacalaureatul nu au fost afectați. 

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă