2.6 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăSpecialTrei paşi care-i ajută pe bebeluşi să doarmă noaptea

Trei paşi care-i ajută pe bebeluşi să doarmă noaptea

Hrăniţi-i la fiecare două-trei ore, puneţi-le la dispoziţie un pătuţ în camera lor şi nu-i luaţi în braţe imediat ce se trezesc.

 

Cu cât veţi începe mai repede să-l învăţaţi pe bebeluş să devină independent, cu atât demersul vostru va fi mai uşor. Unii copii se adaptează mai uşor noilor condiţii, alţii se vor încăpăţâna să nu doarmă şi să îngreuneze tranziţia. Momentul în care încep exerciţiile legate de somn depinde strict de planurile şi priorităţile părinţilor. Dacă una dintre priorităţi include şi un somn bun pe timpul nopţii, atunci urmaţi recomandările oferite de specialiştii citaţi de site-ul WebMD, eficiente pentru copiii mai mici de un an.

Bebeluşilor le trebuie o cantitate suficientă de calorii pe parcursul zilei. Daţi-le să mănânce des, cel puţin la fiecare două-trei ore, şi introduceţi hrana solidă de la 4-6 luni. O dată ce depăşesc vârsta de 3-4 luni, micuţii vor fi în stare să reziste mai mult între mese.

Obişnuiţi-vă să nu reacţio¬naţi la orice zgomot pe care bebeluşii îl fac în timpul somnului. Lăsaţi copiii să doarmă în camerele lor şi nu fugiţi spre ei cum auziţi cel mai mic zgomot. Uneori, bebeluşii adorm la loc fără să aibă nevoie de prezenţa voastră, aşa că daţi-le o şansă să se liniştească singuri.

Bebeluşul trebuie să înveţe să adoarmă singur. Acesta este cel mai greu sfat de urmat. Dacă ţineţi bebeluşul în brate, îl legănaţi sau îl hrăniţi în timp ce adoarme, se va trezi cu siguranţă în timpul nopţii ca să vă cheme. Impunerea unei distanţe sănătoase se face treptat. De la vârsta de două luni, încercaţi ca din când în când să nu-l mai luaţi în braţe când se trezeşte. De la 4 luni, faceţi asta mai des, iar de la 6 luni nu-l mai luaţi deloc în braţe imediat ce s-a trezit.

În cazul copiilor mai mari, încercaţi să le treziţi interesul pentru dorinţa de a dormi singuri. Faceţi un joc din asta şi recompensaţi-i pe măsură ce progresează, vă sfătuieşte medicul Phil McGraw. Citiţi-le copiilor o poveste în camera lor, iar apoi plecaţi.

Dacă le e teamă de întuneric, puneţi în cameră o veioză cu lumină slabă. Chiar dacă la început va fi dificil, în scurt timp copilul va găsi propriile metode ca să se simtă confortabil şi în siguranţă.

Cele mai citite

Alertă la Spitalul Marie Curie. Zeci de ambulanțe și mașini de pompieri au fost acolo

Un incident a fost semnalat în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Marie Curie din Capitală. Secretarul de stat Raed Arafat a precizat...

Grecia a înapoiat Turciei peste o mie de monede antice din argint furate

Grecia a restituit joi Turciei un tezaur de peste o mie de monede antice din argint furate, prima repatriere de acest tip care are...
Ultima oră
Pe aceeași temă