20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialMihai Radu Popescu este elevul anului

Mihai Radu Popescu este elevul anului

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) l-a desemnat ieri pe Mihai Radu Popescu cel mai bun elev din judeţ.

Pentru meritele deosebite la învăţătură tânărul a primit din partea unei firme private un laptop. Festivitatea de premiere a avut loc în Sala Coriolan a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân. Tânărul este elev în clasa a X-a a colegiului menţionat şi are în palmares o mulţime de premii la olimpiade şi concursuri şcolare.

Spre exemplu, el a obţinut anul acesta premiul I la East European Settlement Design Competion 2011 şi este coautor al articolului „Towards an early profitable powersat, part II” (Alabama), a obţinut menţiune la Olimpiada Naţională de Matematică, medalie de argint la European Union Science Olympiad şi lista poate continua.

„Sunt foarte bucuros că am primit acest titlu de prestigiu”, a declarat Mihai cu emoţie în glas. Întrebat care sunt disciplinele de care este pasionat, el a precizat că este atras de tot ceea ce ţine de ştiinţă, dar în egală măsură îi place şi arta.

„Eu pun mare preţ pe noutatea continuă şi trebuie să menţionez că până şi în timpul liber, oricât de ciudat ar părea, strâng informaţii şi navighez pe internet”, a subliniat el. Nominalizarea pentru anul şcolar 2010-2011 a celui mai bun elev care a obţinut performanţe deosebite în domeniul disciplinelor de profil real a fost făcută la sugestia Inspectoratului Şcolar Judeţean, care a lansat iniţiativa în sistemul educaţional acum câţiva ani. „Noi am primit dosare de la toate şcolile din judeţ. În final, au fost peste 15 candidaţi”, a declarat inspectorul de educaţie permanentă Marinela Mrejeru.

Pepinieră de valori

Elevii Colegiului Mircea cel Bătrân din Constanţa sunt recunoscuţi pentru performanţele deosebite obţinute la diverse olimpiade internaţionale. Ei au câştigat şi premii prestigioase la concursurile organizate în ultimii ani de NASA. În 2009, a fost desemnat cel mai bun liceu din ţară, în cadrul galei „Zece pentru România”. Un alt exemplu de succes: din promoţia 2009 a colegiului au fost admişi la universităţi străine nu mai puţin de 28 de absolvenţi ai colegiului.

Cele mai citite

Wekend de vis pentru Rațiu! Românul a fost inclus în echipa ideală a Europei

Fundașul dreapta al echipei Rayo Vallecano a fost inclus în echipa ideală a Europei de către platforma de analiză sportivă „Who Scored”, alături de...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă