16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialMembru CNA, cu pistolul pe masă în timpul unei şedinţe: Am adus...

Membru CNA, cu pistolul pe masă în timpul unei şedinţe: Am adus pistolul ca să îl vadă Sergiu Nicolaescu

UPDATE: Constantin Duţu, membrul CNA, a plecat, miercuri seară, de la Secţia 17, unde a fost audiat în legătură cu arma pe care a expus-o în timpul şedinţei Comisiilor reunite de cultură ale Parlamentului, poliţiştii stabilind că a fost vorba despre un pistol de jucărie.

Constantin Duţu a plecat de la audieri fără să se înceapă o cercetare penală în cazul său, pentru că arma pe care o avea în Parlament era o jucărie şi nicio persoană nu a depus plângere împotriva sa, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Membrul CNA, Constantin Duţu a intrat astăzi într-o şedinţă a Comisiei de Cultură cu un pistol. El a declarat că este un pistol de jucărie şi nu există nici un pericol.

Duţu a scos pistolul pe masă în timpul şedinţei comisiilor reunite de cultură ale Parlamentului şi a fost dat afară din sală. Raluca Turcan a fost indignată de gestul lui Duţu şi i-a cerut imediat să părăsească sala.

„Acesta nu este un pistol adevărat, este o jucărie. Pentru acest pistol s-a creat un proces în anul 1984, este un pistol capsier care este de la o tutungerie. Pentru acest pistol a vrut Ceauşescu să ne bage în puşcărie, pe mine şi pe soţia mea „, a declarat Constantin Duţu la ieşirea din sală.

El a declarat că a prezentat pistolul, altfel nu era primit în Parlament şi că nu există nici un pericol. Duţu i-a arătat pistolul lui Sergiu Nicolaescu în timpul şedinţei, gest care i-a şocat pe cei aflaţi în sală. „Am adus pistolul ca să îl vadă domnul Nicolaescu„, a spus Duţu.

„A fost un gest evident deplasat, şeful lui de la PRM ne „binecuvântează” cu astfel de  gesturi aproape în fiecare zi. A fost un comportament deplasat, Parlamentul României nu este un loc de circ, este o instituţie care trebuie respectată. Este un comportamnet instituţional condamnabil şi cred că u nu trebuie să rămână nesancţionat„, a declarat Raluca Turcan.

„Acel post este vânat de PDL. El (Constantin Duţu) a vrut să se apere de acuzaţiile incriminatorii. De ce au căzut toţi pe spate că l-a ameninţat pe Nicolaescu. Ce rău a făcut? A  vrut să îşi apere nevinovăţia. A făcut o greşeală pentru că trebuia să ştie ce oameni şmecheri are acolo, lângă el”, a declarat Vadim Tudor într-o intervenţie la Realitatea TV.

Constantin Duţu era audiat în Comisiile de cultură ale Parlamentului pentru o eventuală incompatibilitate a poziţiei sale. Membrul CNA era suspectat că a avut condamnări penale atât în România, cât şi Italia. Prin acest gest, membrul CNA vroia să atragă atenţia asupra faptului că procesele pentru care era audiat erau înscenate de către comunişti.

Duţu a reuşit să intre cu pistolul în sediul Parlamentului pentru că face parte dintre oficialii care sunt exceptaţi de la controlul corporal de la punctele de securitate.

Membrul CNA Constantin Duţu a fost dus la Secţia 17 de Poliţie din Capitală, pentru lămuriri în legătură cu incidentul din Comisia de Cultură din Parlament, au declarat pentru NewsIn oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Potrivit surselor citate, pistolul pe care Duţu l-a scos pe masă în timpul şedinţei Comisiei de Cultură din Parlament era confecţionat din antimoniu cu plastic şi era nefuncţional. De altfel, nu este nevoie de autorizaţie pentru a deţine un astfel de pistol.

Pe de altă parte, au precizat oficialii Poliţiei Capitalei, Constantin Duţu deţine un pistol cu gaze, pentru care are autorizaţie, pe care însă îl ţine acasă.

Totodată, o eventuală sancţiune pentru incidentul din Parlament i s-ar putea aplica membrului CNA doar în cazul în care unul dintre membrii Comisiei de Cultură s-a simţit ameninţat şi depune plângere.

Potrivit site-ului CNA, Constantin Duţu a urmat studii de balet la Moscova şi studii de management cultural în Europa Occidentală. A câştigat numeroase premii pentru spectacolele sale. Între 1974 şi 1990 a fost producător de teatru şi de emisiuni TV în Italia. În 1996, a devenit primul român căruia i-a fost acordată distincţia Ordinul Cavalerul Suveranităţii Militare „San Giorgio in Carinzia”.

Duţu este membru al Partidului România Mare (PRM) şi al Camerei Deputaţilor, Circumscripţia Electorală Bucureşti din 2000. A fost numit membru al Consiliului Naţional al Audiovizualui  de Parlamentul României, la propunerea Camerei Deputaţilor, pentru perioada 2006 – 2012.

 

Cele mai citite

Armata libaneză își detonează controlat mai multe aparate de comunicații

Armata libaneză a anunţat joi că îşi detonează controlat o serie de aparate de comunicaţii "suspecte", după sabotajul atribuit Israelului în care mii de...

Banca Națională a Republicii Moldova menține rata dobânzii la 3,60% pentru a treia oară consecutiv

Banca Națională a Republicii Moldova a decis menținerea ratei dobânzii de bază la 3,60% pentru a treia oară consecutiv, a anunțat joi Biroul de...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă