17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCel mai bogat lider de sindicat, cercetat în libertate

Cel mai bogat lider de sindicat, cercetat în libertate

După 82 de zile în arest, fostul lider de sindicat Marius Petcu a fost eliberat ieri, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, şi plasat sub control judiciar.

Fostul preşedinte al Sanitas şi al CNSRL-Frăţia, Marius Petcu, va avea obligaţia să se prezinte la instanţă, poliţie sau la parchet ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei şi să nu plece din ţară. Curtea i-a admis recursul împotriva deciziei anterioare a Tribunalului Bucureşti, care hotăra ca acesta să rămână în arest.

Petcu a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii martie şi trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Procurorii anticorupţie îl acuză că în perioada septembrie 2009-martie 2011, în calitate de lider al Sanitas, a primit de la administratorul unei societăţi comerciale sume de bani de aproape 1,4 milioane de lei în schimbul atribuirii unui contract de execuţie lucrări. Potrivit DNA, banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 de lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea „Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere Snagov”.

Avere pe măsura „preţului” cerut

Pe 24 martie, Marius Petcu a fost prins în flagrant după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.

În vederea confiscării sumei de bani care a făcut obiectul infracţiunii de luare de mită, în cauză a fost dispusă indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurător, asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Petcu, precum şi asupra unor sume de bani.

Marius Petcu este unul dintre cei mai bogaţi lideri de sindicat din România, averea sa incluzând cinci terenuri, trei case, bijuterii şi tablouri în valoare de 20.000 de euro, conturi personale de 60.000 de euro şi 400.000 de RON, acţiuni la cinci firme şi venituri anuale de 500.000 de lei, potrivit declaraţiei sale de avere. Din aceşti bani, peste jumătate au provenit din activitatea sindicală, aproximativ 30% din proiecte cu fonduri europene iar restul din calitatea de membru al CA al Realitatea TV.

Cele mai citite

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Stefano Pioli, noul antrenor al lui Al-Nassr după demiterea lui Luis Castro

După un start de sezon sub așteptări, Al-Nassr l-a demis pe Luis Castro și l-a numit pe italianul Stefano Pioli drept noul antrenor principal. Al-Nassr,...
Ultima oră
Pe aceeași temă