16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialBlejnar despre restructurarea ANAF: Disponibilizările nu se vor face pe criterii sociale

Blejnar despre restructurarea ANAF: Disponibilizările nu se vor face pe criterii sociale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va desfiinţa 4927 de posturi, din cele 30.027 de posturi existente, a anunţat şeful ANAF, Sorin Blejnar.

2000 de oameni vor fi daţi afară, în urma unor testări făcute la nivelul instituţiilor.

300 de angajaţi ai Gărzii Financiare şi 700 de angajaţi din Autoritatea Naţională a Vămilor vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, a mai spus Blejnar.

Şeful ANAF a ţinut să le transmită „colegilor de la sindicate: „Nu facem disponibilizări pe criterii sociale, ci pe criterii profesionale”.

Ministrul de Finanţe a declarat că restructurarea ANAF se va face în mod transparent, vor participa si membrii sindicatelor.

Ghoerghe Ialomiţeanu a mai spus că, pentru restructurarea Autorităţii Fiscale, s-au dat trei hotărâri de guvern, prin care să avem o instituţie eficientă, mai suplă şi să avem posiblitatea de a face o mai bună selecţie a personalului.

În ceea ce priveşte deficitul bugetar, Ialomiţeanu a precizat: „România îşi asigură finanţarea deficitului bugetar într-un mod echilibrat, din surse interne şi externe. Ţinem seama de unele criterii- datoria trebuie să fie sustenabilă, creşte în mod controlat, costurile  sunt cât mai reduse”.

 

Cele mai citite

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă