15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCasa Albă: Al-Qaeda este "falită" şi depăşită

Casa Albă: Al-Qaeda este „falită” şi depăşită

Al-Qaeda este „falită” şi depăşită, indiferent cine îi urmează lui Osama ben Laden la conducerea reţelei teroriste, a anunţat Casa Albă, relatează NewsIn.

„Ideologia al-Qaeda este falită. Adevărul este că mişcările paşnice pentru schimbare sunt viitorul regiunii, iar al-Quaeda este în trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

„Acest lucru a fost adevărat înainte de moartea lui Osama ben Laden şi este adevărat în prezent”, a adăugat el.

Declaraţiile lui Carney au intervenit după ce organizaţia teroristă a anunţat joi că Ayman al-Zawahiri a devenit noul său lider.

Secretarul american al apărării, Robert Gates, a declarat că al-Zawahiri se confruntă cu provocări dificile în a-l înlocui pe bin Laden, pentru că nu are „carisma” predecesorului său şi pare să fie mai puţin „implicat operaţional”.

Gates a admis, însă, că numirea lui Zawahiri arată că al-Qaeda este hotărâtă să „continue”, în pofida dificultăţilor cu care se confruntă, şi că rămâne o ameninţare.

La rândul său, amiralul Michael Mullen, şeful Statului Major Interarme, a declarat Statele Unite îl vor urmări pe Zawahiri exact aşa cum au făcut şi în cazul lui ben Laden, ucis de un comando american în Pakistan.

Cele mai citite

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...

Andrea Capone, fost fotbalist al lui Cagliari, a murit la 43 de ani

Italia este în doliu după decesul subit al fostului fotbalist Andrea Capone, care s-a stins din viață la doar 43 de ani, în urma...
Ultima oră
Pe aceeași temă