26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialIndonezia a condamnat un cleric radical la 15 ani de închisoare, după...

Indonezia a condamnat un cleric radical la 15 ani de închisoare, după ce a organizat o tabără pentru extremişti

Indonezia l-a condamnat pe clericul radical Abu Bakar Ba’asyir la 15 ani de închisoare, după ce l-a găsit vinovat de susţinerea unei tabere de antrenament pentru militanţii islamişti, la Aceh, relatează NewsIn. 

Sentinţa a fost anunţaăt la un tribunal din Jakarta, păzit de circa 3.000 de poliţişti.

Ba’asyir, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat pentru organizarea unei tabere jihadiste de antrenament, unde erau planificate atacuri vizând ţinte guvernamentale.

El a fost implicat în mai multe grupări islamiste din Indonezia timp de patru decenii. De-a lungul anilor, el a fost arestat în repetate rânduri, după care a fost eliberat.

Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă pentru Ba’asyr, dar sentinţa de 15 ani de detenţie este, oricum, cea mai lungă dintre cele primite până acum.

Potrivit corespondentului BBC la Jakarta, impactul verdictului asupra luptei împotriva terorismului în Indonezia este discutabil. Ba’asyr poate continua să predice, chiar şi din închisoare.

Clericul a fost arestat în luna august, după un raid al poliţiei în tabăra de la Aceh.

Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...
Ultima oră
Pe aceeași temă