17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialInformatori CIA ce au dezvăluit ascunzătoarea lui ben Laden, arestaţi de Islamabad

Informatori CIA ce au dezvăluit ascunzătoarea lui ben Laden, arestaţi de Islamabad

Cinci informatori CIA care au oferit SUA informaţii despre ascunzătoarea lui Osama ben Laden din Pakistan au fost arestaţi de forţele de securitate ale Islamabadului, relatează NewsIn.

Printre persoanele reţinute se numără un maior pakistanez care a oferit detalii cheie despre maşini care au vizitat baza lui ben Laden din Abbottabad înainte de raidul din luna mai.

Potrivit New York Times, arestările reprezintă o nouă dovadă a relaţiilor dificile dintre Statele Unite şi Pakistan în lupta împotriva terorismului.

Tensiunile au luat amploare după raidul vizându-l pe Ben Laden, în urma cărora serviciile pakistaneze de securitatate au fost puse într-o poziţie delicată şi care a generat întrebări privind cum a putut cel mai căutat om din lume să se ascundă într-un oraş militar important fără ca autorităţile de la Islamabad să ştie.

Raidurile americane cu drone vizând zonele tribale pakistaneze, unde s-ar ascunde talibanii, au reprezentat un alt subiect de tensiune între cele două ţări, cu atât mai mult cu cât o mare parte din opinia publică pakistaneze li se opun.

Nu este clar ce s-a întâmplat cu informatorii după arestare, dar, potrivit New York Times, şeful CIA Leon Panetta a discutat această chestiune în cursul unei vizite în Pakistan de săptămâna trecută.

Cele mai citite

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Ședință CSAT: România va sprijini Republica Moldova pentru a face față noilor provocări ale Rusiei

Joi, 19 septembrie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. O primă...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă