8 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăSpecialMulţumim, TIFF!

Mulţumim, TIFF!

Festivalul Internaţional de Film Transilvania a crescut, de la an la an, până la nivelul în care a intrat în Liga I a evenimentelor de acest gen din Europa. Ediţia a 10-a, care tocmai s-a încheiat la Cluj şi care continuă la Sibiu, a arătat că organizatorii acestui festival pot să facă lucrurile altfel decât în maniera tradiţională, simbolizată de zicerea „Lasă, că mere şi legat cu sârmă!”.

Dincolo de filmele prezentate în concurs, care au adus pe ecranele din Europa adevărate bijuterii cinematografice din America de Sud, TIFF 2011 a excelat şi la capitolul organizare.

Practic, în acest moment, eticheta celui mai important festival de film din România nu mai poate fi dezlipită de pe brandul oraşului. Iar o asemenea asociere este, poate, cel mai mare ajutor pe care cineaştii implicaţi în organizarea TIFF îl pot da celor care vor să obţină pentru Cluj statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020. Tocmai de aceea, clujenii trebuie să le mulţumească, fără nici un fel de reţinere, celor care fac posibilă în fiecare an organizarea acestui festival.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă