30.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportVIDEO. PNŢCD se pregăteşte de congresul care va unifica partidul. Victor Ciorbea,...

VIDEO. PNŢCD se pregăteşte de congresul care va unifica partidul. Victor Ciorbea, preşedinte?

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD) se pregăteşte de congresul din 18 iunie, care urmăreşte reunificarea partidului, sub conducerea lui Victor Ciorbea, premier al ţării în perioada 1996-1998. 

Cele mai mari şanse de a coagula şi relansa PNŢCD-ul în lupta politică le are Victor Ciorbea, care a manifestat cea mai mare dorinţă de compromis în vederea reunificării partidului şi se bucură de majoritatea adeziunilor organizaţiilor şi membrilor noştri”, a declarat preşedintele de onoare al partidului ţărănist, Ion Diaconescu, într-un mesaj postat pe site-ul partidului.

Atât Diaconescu, cât şi preşedintele Comitetului Naţional de Conducere (CNC) al partidului, Gheorghe Ciuhandru, lansează un apel către toţi membrii partidului să participe la congresul din 18 iunie şi să-l sprijine pe Victor Ciorbea.

În mesajul său, Ion Diaconescu îi acuză pe Aurelian Pavelescu, ales preşedinte al partidului în 2010, şi pe Eugen Moiescu, ales în fruntea PNŢCD în 2011, că, deşi au promis că vor conlucra pentru unificarea partidului, „s-au dezis şi au rămas ireconciliabili”.

„Partidul nostru se află într-un mare impas: dezbinat, fără o conducere politică legitmă şi legală, este în imposibilitatea de a realiza o acţiune electorală normală şi eficientă”, a mai arătat preşedintele de onoare al PNŢCD.

 

Şi Gheorghe Ciuhandru i se alătură lui Diaconescu în apelul său: „Ne aşteaptă un an greu, la anul vor fi alegeri locale, parlamentare, iar PNŢCD-ul trebuie să se regăsească pe scena politicii naţionale„, explică preşedintele CNC al ţărăniştilor.

Certurile din PNŢCD au început în urmă cu doi ani, din cauza participării la alegerile  parlamentare. Pe de-o parte, erau ţărăniştii conduşi de Aurelian Pavelescu, care îşi doreau să meargă pe liste alături de PNL, în timp ce ceilalţi politicieni, din aripa condusă de Radu Sârbu, din care face parte şi  Eugen Moiescu, voiau să participe în confruntarea electorală pe liste proprii. 

Victor Ciorbea a fost premier al României, timp de doi ani, în timpul mandatului preşedintelui Emil Constantinescu.  El a ocupat şi funcţia de primar general al Capitalei, în 1996.

 

 

Cele mai citite

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Ministrul Energiei anunţă măsuri speciale pentru a pregăti reţeaua energetică în faţa condiţiilor meteorologice extreme

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat finalizarea unui nou comandament energetic, cu scopul de a pregăti România pentru fenomenele meteorologice extreme prognozate în următoarele...
Ultima oră
Pe aceeași temă