14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialNegocieri între puterea şi opoziţia din Yemen

Negocieri între puterea şi opoziţia din Yemen

Partidul de guvernare din Yemen a lansat discuţii cu principala coaliţie de opoziţie, după ce preşedintele Ali Abdullah Saleh a plecat în Arabia Saudită pentru o operaţie, scrie NewsIn.

Manifestanţii i-au cerut preşedintelui în exerciţiu, Abd-Rabbu Mansour Hadi, să formeze un consiliul prezidenţial, ca să caute o soluţie la criza din ţară.

Surse oficiale au declarat pentru BBC că negocierile de la Sanaa, dintre Congresul General al Poporului (GPC), aflat la guvernare, şi coaliţia de opoziţie JMP sunt primele de acest tip.

Din JMP fac parte partidul islamist Islah, socialişti, dar şi formaţiuni independente mai noi.

Discuţiile au ca scop găsirea unui soluţii politice la criza din ţară, însă detalii privind domeniile de negociere şi durata nu au fost divulgate deocamdată.

Măsura intervine a doua zi după ce mii de susţinători ai Guvernului au protestat în faţa reşedinţei preşedintelui în exerciţiu, cerând formarea unui consiliu de tranziţie care să creeze un nou guvern.

Yemenul este afectat de luni de zile de proteste şi violenţe.

Cele mai citite

Cinci ore de atacuri cu drone auspra Kievului. Au fost auzite mai multe explozii

Rusia a lansat mai multe valuri de drone asupra Kievului într-un atac care a durat peste cinci ore, potrivit armatei ucrainene. Acesta este al...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...
Ultima oră
Pe aceeași temă