14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialZiarista care susţine că a fost agresată sexual de DSK nu se...

Ziarista care susţine că a fost agresată sexual de DSK nu se va asocia procedurii americane

Ziarista şi scriitoarea franceză Tristane Banon, care a afirmat că a fost agresată sexual în 2002 de Dominique Strauss-Kahn, nu se va asocia procedurii americane împotriva fostului şef al Fondului Monetar Internaţional, a declarat avocatul ei,  relatează Agerpres.

Kenneth Thompson, avocatul cameristei de la hotelul Sofitel din New York care-l acuză pe fostul şef al FMI de agresiune sexuală, a lansat aseară pe postul France 2 un apel către alte eventuale victime ale lui Dominique Strauss-Kahn.

‘Dacă există vreo femeie, în Franţa sau în Africa, ce a fost agresată sexual sau violată de Dominique Strauss-Kahn, să mă contacteze, pentru că dorim să-i vorbim, s-o ajutăm’, a spus Thompson.

‘Există două dosare şi fiecare trebuie tratat separat, conform legilor fiecărei ţări implicate’, a declarat  avocatul ziaristei, David Koubbi, după acest apel, excluzând, potrivit postului BFM-TV, o eventuală asociere la procedura americană.

După ce a anunţat în 16 mai că clienta lui intenţionează să depună plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, Koubbi a spus, patru zile mai târziu, că o decizie în acest sens a fost ‘amânată pentru mai târziu’. ‘Nu vom depune mărturie în cadrul procesului american‘, a adăugat el.

‘Nici Tristane Banon şi nici eu nu dorim, în niciun caz, să fim folosiţi de justiţia americană sau să ne dăm concursul în orice fel pentru ca aceste dosare să fie legate într-o manieră sau alta’, a declarat atunci Koubbi.

Tristane Banon a povestit în februarie 2007 la televiziune că a fost agresată sexual cinci ani mai devreme de Strauss-Kahn, al cărui nume nu a fost totuşi divulgat la momentul difuzării emisiunii.

Potrivit avocatului, Tristane Banon a fost la momentul respectiv convinsă să nu depună plângere de mama sa, o aleasă socialistă din vestul Franţei.

Cazul a reintrat în atenţie după arestarea la New York a lui Dominique Strauss-Kahn, dat atunci de sondaje drept cel mai bun candidat socialist şi potenţial învingător în alegerile prezidenţiale din 2012 în Franţa, notează AFP.

Cele mai citite

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...

Revoluția subterană a lui Nicușor Dan „îngroapă” 45 de km de conducte noi

Primarul Capitalei a reamintit că anul trecut au fost reabilitate țevi pe o lungime de 50 de km Într-o postare pe Facebook, primarul Nicușor...

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă