14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportDisident al partidului democrat spune că explozia din Chişinău a fost atentat

Disident al partidului democrat spune că explozia din Chişinău a fost atentat

Fostul liberal-democrat Mihai Godea a cerut Ministerului de Interne să-i asigure pază şi protecţie, după ce Igor Ţurcan, şeful Federaţiei de Tenis din Moldova, şi-a pierdut viaţa în urma exploziei unei maşini în centrul Chişinăului. Godea declara ca explozia a fost un eveniment premeditat şi se teme pentru viaţa lui, relateaza NewsIN.

Igor Ţurcan, şeful Federaţiei de Tenis din Moldova, a fost ţinta unui atentat cu maşină-capacană, a afirmat Godea, citat de Publika TV. Politicianul a declarat, într-o conferinţă de presă, că în corpul neînsufleţit al lui Ţurcan au fost găsite mai multe schije metalice, dar a evitat să afirme dacă a fost sau nu o comandă politică.

„Nu vreau să acuz înaintea procurorilor, dar dacă acest lucru a fost o comandă politică, e vai de capul ţării noastre. Mă adresez către procurorul general, Zubco, şi către ministrul de interne, Roibu, să convoace o şedinţă de urgenţă, cu cei mai buni specialişti, să lase la o parte alte lucruri şi să găsească cine stă în spatele asasinării”, a afirmat Godea.

El susţine că Igor Ţurcan i-a mărturisit de mai multe ori că se simţea urmărit. „Un lucru foarte ciudat este că el niciodată nu era singur. În cel mai rău caz, era cu şoferul. Astăzi a rămas singur pentru o jumătate de oră şi iată ce s-a întâmplat. Înseamnă că era urmărit şi că a fost prins momentul”, afirmă Godea, citat de Jurnal.md.

Preşedintele Federaţiei de tenis din R.Moldova, Igor Ţurcan, a fost rănit în explozia unei maşini produsă marţi la Chişinău, iar ulterior a decedat, în urma unui stop cardiac.

Igor Ţurcan era şi şeful staff-ului electoral al candidatului independent Mihai Godea. Acesta din urmă a ieşit din PDLM cu puţin timp înainte de începerea campaniei electorale, nemulţumit că nu a fost nominalizat candidat al partidului pentru funcţia de primar al Chişinăului.

Maşina care a sărit în aer era o Lada înmatriculată în Rusia şi era parcată în apropiere de Ambasada Chinei, dar şi de o grădiniţă, de două zile.

Poliţia a anunţat că a deschis un dosar penal pentru tentativă de omor în cazul preşedintelui Federaţiei de Tenis, Igor Ţurcan. Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovrmir, poliţia nu cunoaşte deocamdată cauzele exploziei care a avut loc marţi în centrul capitalei. „Serviciul operativ depune toate eforturile pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs explozia. Vor fi efectuate un şir de expertize în baza problelor care au fost acumulate”, a declarat Jovmir.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au declarat ulterior că nu există legătură explozia în care a fost împlicat Igor Ţurcan şi funcţia politică a acestuia.

Poliţia efectuează investigaţii, analizând activitatea lui Igor Ţurcan în calitate de preşedinte al Federaţiei de Tenis, dar şi cea de om de afaceri.

Igor Ţurcan, în vârstă de 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă