27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Bunea Stancu, micul dictator din "Republica Brăila"

VIDEO. Bunea Stancu, micul dictator din „Republica Brăila”

În timp ce DNA şi ANI ignoră afacerile pe bani publici ale firmelor sale, Concivia SA, Hercules SA şi Istru SA Brăila, liderul PSD şi CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, îi numeşte pe ziarişti imbecili şi îi ameninţă cu bătaia.

La o recentă conferinţă de presă, acesta s-a năpustit cu o avalanşă de jigniri la adresa jurnaliştilor brăileni care nu au scris aşa cum a vrut el despre Festivalul de Muzică Uşoară „George Grigoriu”, organizat de Consiliul Judeţului (CJ) Brăila, al cărui preşedinte este tot Bunea Stancu: „Aveţi nesimţirea să scrieţi despre festival fără să amintiţi cine l-a organizat, cine se ocupă de el, cine aduce premiile şi aşa mai departe. Chiar credeţi că Brăila asta-i proastă?”, a ţipat liderul PSD Brăila la jurnalişti.

Stancu şi-a continuat jignirile la adresa jurnaliştilor care au scris despre spitalele aflate în administrarea CJ, rezervându-i o tiradă Aurei Costea, de la „Brăila News” şi „Viaţa Brăilei”, care a cerut, în baza Legii 544, date despre o strategie a CJ Brăila de raţionalizare a spitalelor.

„Să vă fie ruşine! Scrieţi despre spitale?! A ajuns panarama asta de Aura Costea să vorbească despre spitale! Ce să ştie ea?! A scris o adresă să-i dau strategia de raţionalizare a sănătăţii. Asta este o imbecilă. Este o impertinentă. Habar nu are ce cere şi despre ce este vorba”, a tunat liderul PSD Brăila, care şi-a continuat ameninţările cu retragerea acreditărilor jurnaliştilor care nu scriu frumos despre PSD: „Iar cei care vin aici să speculeze anumite lucruri vă anunţ că, dacă nu intraţi într-o normalitate a voastră, de media, vizavi şi de noi ca PSD, vă retrag acreditarea! Ca să fie treaba foarte clară! Terminaţi cu golănelile ăstea de la una la alta. Cine vrea să mă asculte să vină aici, nu să se ascundă în spatele unei semnături sau a unei casete care o dă Express TV. Te atenţionez, domnu’ de la Express TV, să fii om serios! Da?! Eu nu ştiu cât de serios eşti. După faţă nu prea îmi pare”.

Jurnaliştii, concediaţi şi ameninţaţi cu bătaia

Bunea Stancu, şi-a făcut un obicei din a jigni sau a ameninţa cu bătaia jurnaliştii. În 2007, nemulţumit de articolele critice din presa brăileană, Stancu a spus în conferinţa de presă a PSD că „ziariştii din Brăila ar trebui să meargă la alimentara şi să stea la coadă să-şi cumpere creier!”.

Anul trecut, Bunea Stancu l-a calificat cu expresia „oligofren” pe scriitorul Cristian Robu-Corcan, care semnase un editorial cu titlul „Republica privată «Bunea Stancu»”. Scriitorul a fost concediat de Stancu de la Biblioteca „Panait Istrate”, ce funcţionează sub autoritatea CJ. După câteva zile, Stancu l-a înjurat şi l-a ameninţat pe redactorul de sport al ziarului, Costel Filip: „Nu te astâmperi, ia zi, vrei să pun doi indivizi să te bată, ca să te înveţi minte şi să nu mai scrii tot felul de prostii în ziare?”.

Nici politicienii nu sunt feriţi de agresiunile lui Stancu. A păţit-o fostul prefect şi senator PSD Ilie Lascu, demisionat din PSD, dar care a venit la şedinţa PSD Brăila de desemnare a delegaţilor la ultimul congres PSD, la care a participat şi Adrian Năstase. „Ieşi afară, nenorocitule, că-ţi dau şi una-n bot!”.

Reamintim că, la o lună după ce CJ Brăila a luat în administrare spitalele, Bunea Stancu a decis să acorde firmei sale un prim contract, pentru reabilitarea Spitalului de Pneumoftiziologie. În 2010, valoarea contractelor încheiate de Concivia SA, firma la care este acţionar, cu CJ Brăila, Primăria Brăila şi cu primării din judeţul Brăila a fost de aproximativ 25 milioane lei.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă