14.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Preşedintele Yemenului, rănit într-un atac, primeşte îngrijiri medicale

UPDATE. Preşedintele Yemenului, rănit într-un atac, primeşte îngrijiri medicale

Update2: Preşedintele yemenit Ali Abdallah Saleh, rănit vineri în bombardamentul asupra palatului prezidenţial, primeşte îngrijiri la spitalul Ministerului Apărării, a anunţat un oficial din cadrul partidului aflat la putere, relatează AFP, citat de Mediafax.

Oficialul, care a cerut să i se respecte anonimatul, a refuzat orice precizare cu privire la starea de sănătate a lui Saleh.

Update: Televiziunea de stat a anunţat că preşedintele este „bine”, a anunţat AFP, potrivit Mediafax.

Totuşi, patru ofiţeri ai Gărzii Republicane yemenite au fost ucişi în atac, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate.

Şeful statului „este bine”, a dat asigurări postul de televiziune, care a „dezminţit” o informaţie difuzată de un post de televiziune yemenit, Souheil, controlat de puternicul trib Hashed, potrivit căruia şeicul ar fi mort.

„Preşedintele Saleh a fost uşor lovit la cap”, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Congresului popular general (CPG, al partidului aflat la putere).

Şeful statului ar trebui „să rostească un discurs în orele următoare”, a declarat la rândul său Ministerul Apărării, citând „o sursă din cadrul preşedinţiei”, într-un mesaj electronic primit de corespondentul AFP, potrivit Mediafax.

 

Preşedintele Yemenului, Ali Abdullah Saleh, a fost ucis, astăzi, în atacul cu obuze asupra Palatului prezidenţial, a anunţat televiziunea opoziţiei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Personalităţi yemenite, între care premierul şi preşedintele parlamentului, au fost rănite de tiruri cu obuze asupra unei moschei din incinta Palatului prezidenţial din Sanaa, a anunţat purtătorul de cuvânt al partidului prezidenţial, potrivit AFP.

De la declanşarea luptelor dintre forţele guvernamentale şi membrii triburilor,  în ianuarie, peste 350 de oameni au murit, iar, în ultimele zece zile, cel puţin 135 au decedat, potrivit BBC.


Cele mai citite

Guvernul României, cel mai optimist în privința creșterii economice din 2024, în ciuda altor prognoze mult mai rezervate

Guvernul României prognozează o creștere economică reală de 2,8% pentru anul 2024, în pofida unei evoluții slabe în primele șase luni, când PIB-ul a...

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Populația conectată la sistemul public de alimentare cu apă a crescut, dar milioane de oameni sunt în continuare fără acces

Anul trecut, un număr de 14,7 milioane de persoane din România erau conectate la sistemul public de alimentare cu apă, reprezentând 77,1% din populația...
Ultima oră
Pe aceeași temă