7.8 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSpecialCinci feluri sănătoase de mâncare pe care le puteţi prepara la grătar

Cinci feluri sănătoase de mâncare pe care le puteţi prepara la grătar

Legumele la grătar sunt o bună garnitură pentru carnea albă, roşie, vânat, peşte sau fructe de mare. „Legumele la grătar pot fi şi un fel savuros de post, de sine stătător, mai ales în asocierea cu nuci, migdale, alune, nuci caju, arahide, acestea sporindu-le valoarea nutritivă, dar şi încărcătura energetică”, spune Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa „Revoluţie în bucătărie” .

Cele mai bune sunt grătarele cu rezistenţe electrice, infraroşii, cu aer cald sau plitele încinse. Pentru un gust mai parfumat atunci când preparaţi legumele la grătar, adăugaţi sarea şi piperul la sfârşit. Folosiţi sare marină brună. Ciupercile şi roşiile nu trebuie decojite. Specialiştii citaţi de site-ul iVillage.com vă oferă cinci reţete delicioase de mâncăruri cu legume preparate la grătar.

Salate. Frunzele de salată rămân crocante dacă sunt puse pe grătar, iar aroma va fi foarte puternică. Condimentaţi roşiile şi amestecaţi salata cu piept de pui, preparat de asemenea la grătar.

Micul dejun. Cine spune că mâncarea la grătar se face doar seara? Surprindeţi-vă familia cu câteva felii de pâine prăjită pe care puneţi puţin unt, cu friptură şi sirop de arţar. Peste ele mai puteţi adăuga coacăze la grătar.

Supe
. Dacă v-aţi săturat de supele preparate în mod obişnuit, puneţi la grătar legumele în loc să le fierbeţi. Aveţi grijă să nu le ardeţi, pentru că aromele se vor pierde.

Fasole verde. Probabil că aţi mai gătit legume la grătar, dar ce spuneţi despre fasolea verde? Preparate în acest mod, vor avea un gust delicios şi le puteţi mânca direct cu mâna. De aceea, e mai bine să nu le tăiaţi codiţele.

Scoici. Puneţi-le într-o tigaie peste cărbunii încinşi şi se vor deschide imediat. Meniul poate fi completat cu pâine cu usturoi, lămâi la grătar şi oregano.

Cele mai citite

România a acordat ajutoare de stat de 1,3 miliarde de euro, între 2019-2023, majoritatea investitorilor fiind străini

Principalele sectoare beneficiare au fost industria auto, tehnologia, industria alimentară, producția ușoară și sectorul medical O analiză publicată de EY România arată că, în perioada...

Ajutoare AFIR pentru energie regenerabilă: 150 milioane euro, disponibile din Ajunul Crăciunului

Programul vizează achiziția de panouri solare, generatoare eoliene și baterii de stocare pentru consum propriu în ferme și întreprinderi În Ajunul Crăciunului 2024, Agenția pentru...

Programul băncilor în perioada sărbătorilor de iarnă: ce trebuie să știți pentru 24 decembrie – 7 ianuarie

În perioada sărbătorilor de iarnă, majoritatea băncilor își adaptează programul de lucru, iar multe dintre sucursale vor fi închise în zilele de 25 decembrie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă