12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialDeputaţii au adoptat pe articole legea privind câinii fără stăpân

Deputaţii au adoptat pe articole legea privind câinii fără stăpân

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, pe articole, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân în forma adoptată de Comisia de administraţie.

 

În timpul dezbaterilor, deputaţii Opoziţiei au încercat să menţină în textul proiectului de lege prevederea care interzicea organizarea şi participarea la luptele de câini, însă deputaţii au votat forma propusă de Comisie care elimina această prevedere.

Deputatul PNL Cristian Adomniţei a cerut menţinerea formei adoptate de Senat, astfel încât aceste lupte să fie interzise. „Această lege nu este despre căţei, ci despre oameni. Dacă suntem sau nu întregi la minte”, a spus Adomniţei, care a cerut menţinerea în propunerea legislativă a interzicerii luptelor.

În schimb, deputaţii Puterii au susţinut că această prevedere nu-şi are locul în acest proiect de lege, deşi au admis că trebuie să existe o astfel de reglementare. „Observaţia este interesantă, dar cred că ar trebuie să găsim o variantă să reglementăm această problemă, care nu vizează obiectul de reglementare al proiectului”, a spus deputatul minorităţilor naţionale Niculae Mircovici.

Şi deputatul UDMR Marton Arpad a susţinut necesitatea reglementării luptelor între câini printr-un proiect de lege.

Preşedintele Comisiei de administraţie, Sulfina Barbu, a arătat că prevederea este reglementată în Legea 205 şi a fost eliminată din proiectul de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân, „pentru a nu crea paralelisme”.

În acest context, deputaţii au adoptat forma propusă de comisie, eliminând prevederea privind interzicerea organizării şi participării la luptele de câini. Proiectul de lege urmează să fie supus votului final marţi de la ora 12,30. AGERPRES

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă