12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialBrazilia: Banca Mondială sprijină programul de eradicare a sărăciei extreme

Brazilia: Banca Mondială sprijină programul de eradicare a sărăciei extreme

Preşedintele Băncii Mondiale (BM) începe astăzi o vizită în Brazilia, ca să discute cu autorităţile braziliene modalităţile în care instituţia poate sprijini în continuare programul de eradicare a sărăciei extreme, informează un comunicat de pe site-ul oficial al instituţiei, citat de Agerpres.

 

În ultimul deceniu, Brazilia a reuşit să ridice peste pragul sărăciei extreme 20 de milioane de oameni şi a pus bazele unui sistem economic care asigură o creştere puternică şi a dovedit capacitatea de a rezista crizei mondiale, subliniază BM.

Recent, Brazilia a încheiat cu BM un acord pentru preplata sumei de 3,1 miliarde USD din datoria ţării, iar Brazilia se apropie de pragul maxim pentru împrumuturile acordate de BM, respectiv de 16,5 miliarde USD.

‘Brazilia a obţinut rezultate impresionante în asigurarea protecţiei straturilor sociale cele mai vulnerabile’, a subliniat Zoellick.

În timpul vizitei în Brazilia, care va dura până pe 3 iunie, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick se va întâlni cu preşedintele Braziliei, Dilma Roussef, cu fostul preşedinte al SUA, Bill Clinton şi cu primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Conform BM, 1,4 miliarde de oameni, (25,7% din populaţia lumii), trăiau în 2005 cu mai puţin de un dolar pe zi. Banca Mondială şi-a propus ca, în 2015, numărul celor care trăiesc în sărăcie extremă să se reducă la jumătate faţă de cifra din 2005.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă