19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalSoviet Soviet, Uma Swan şi Jason Loebs, în club Control

Soviet Soviet, Uma Swan şi Jason Loebs, în club Control

Soviet Soviet, Uma Swan şi Jason Loebs vor fi prezenţi pe 2 iunie, de la ora 21:00, pe scena din Club Control.

Soviet Soviet este un trio de post-punk/indie format în anul 2008 în oraşul italian Pesaro. Muzica lor e bine definită prin liniile puternice de bass, ritmuri simple de tobe combinate cu chitare distorsionate. Influenţele lor sunt clare, de la The Cure la Sonic Youth, de la Joy Divison până la noul indie de 2000 gen Bloc Party, cam tot ce ţine de new-wave-ul european.

Uma Swan e un mix de post-punk, shoegaze, noise pop, căruia i se adaugă un set de versuri existenţiale. Băieţilor, Peter (voce, chitară, synth), Alexandru (chitară), Dim (bass) şi Mircea (tobe), le place să-şi numească sunetul heavy dirge.

 Proiectul a luat naştere în primavera anului 2010 când cei patru s-au decis asupra unui stil puternic, zgomotos, dar în acelaşi timp melodic; totul în spiritual trupelor din care au făcut parte în trecut : Vaduva Bob, The Bad Days Will End, Romanitc Jurgen şi Howling Saints.

 În septembrie 2010 au lansat primul EP (Cygnet), care a primit numeroase recenzii positive; deşi până la acea data trupa a avut numeroase concerte, după lansare numărul lor s-a înmulţit, profitând de oportunitate, Uma Swan a cântat în deschiderea unor trupe precum : Econo (UK), Monozid (DE), Gallon Drunk (UK), Handsome Furs (CAN).

Jason Loebs trăieşte şi lucrează în Brooklyn, NY. Folosind diverse mijloace – fotografii, colaje, instalaţii- el explorează modalităţile prin care prezentul poate fi construit prin reconfigurarea trecutului.

 Lucrările sale au fost expuse în : Voxpopuli, Philadelphia, Evanston Art Center, Muzeul de Artă Contemporană New Jersey  şi  Whitney Museum. Momentan face parte din programul de Studiu Intependent al Whitney Museum şi Pavilion (Art în General residency program).

 Dj-set-ul oferit de Loebs în seara de 2 iunie este un eveniment special, fiind primul experiment în domeniul muzicii al artistului.

Intrarea la acest eveniment va costa 15 lei, iar biletele vor putea fi cumparate doar de la faţa locului în ziua concertului.

Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă