4.8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialChinezii fumează 50.000 de ţigări pe secundă - Vezi 18 lucruri uimitoare...

Chinezii fumează 50.000 de ţigări pe secundă – Vezi 18 lucruri uimitoare despre China

Amploarea şi viteza economică cu care se dezvoltă China, ţara cu cea mai numeroasă populaţie de pe glob, continuă şi, probabil, va continua să uimească lumea. În numai 10 ani, o piaţă mică s-a transformat într-o maşinărie geopolitică care, spun mulţi, va rivaliza în viitorul apropiat cu cea a Statelor Unite ale Americii.

Indiferent cum am privi, China joacă un rol foarte important în economia globală în momentul de faţă, cu o producţie şi un consum absolut uimitor. Jurnaliştii de la Business Insider au întocmit un top cu cele mai spectaculoase realizări şi recorduri din economia Chinei.

China consumă 53% din producţia mondială de ciment, 48% din producţia de oţel şi 47% din rezervele de carbune, atât de necesar termocentralelor. Că să nu intrăm în detalii, este suficient să spunem că stat asiatic consumă aproape jumătate din orice materie primă a lumii.

Economia chineză a crescut de şapte ori mai repede decât cea a Statelor Unite în ultimii 10 ani. În procente asta înseamnă că economia chineză a crescut cu 316%, faţă de numai 43% cât a crescut cea americană.

Paradoxal, produsul intern brut al Chinei pe cap de locuitor se află pe locul 91 în lume, sub cel din Bosnia şi Herţegovina.

85% din brazii de Crăciun artificiali sunt fabricaţi în China, în timp ce producţia de jucării este de 80%.

Tot venitul anual al unui rezident din pătura de mijloc a Beijingului este echivalent cu valoarea a 10 metri pătraţi dintr-o locuinţă în capitala chineză.

Producţia de porci a Chinei este mai mare decât toate celelalte 43 de state la un loc care o urmează în acest clasament.

Chinezii fumează 50 000 de ţigări pe secundă.

Trenul de mare viteză dintre Beijing şi Shanghai, care merge cu 350 de km/h, circulă de două ori mai repede decât cel mai rapid tren din Statele Unite.

Deşertul Gobi din China, care are dimensiunile statului Peru, se extinde cu aproape 3600 de kilometri pătraţi în fiecare an din cauza epuizării resurselor de apă şi a despăduririlor.

China are aproximativ 64 de milioane de locuinţe goale şi chiar mai multe oraşe părăsite în totalitate.

Cel mai mare mall din lume se află în China, însă acesta este în proporţie de 99% gol încă din anul 2005.

Anual, 10 000 de chinezi sunt închişi în mai multe închisori neautorizate.

Până în anul 2025, China va construi un număr incredibil de zgârie nori, care împreună ar putea însuma un oraş de 10 ori mai mare decât New York-ul.

Până în anul 2030, populaţie urbană a Chinei va creşte mai mult decât întreaga populaţie a Statelor Unite.

În China există mai mulţi creştini decât în Italia.

Chinezii sunt de două ori mai susceptibili să creadă în teoria evoluţionistă decât americanii.

În China au loc mai multe execuţii decât în întreaga lume la un loc, iar pentru eficientizarea acestui proces guvernul chinez a pus la dispoziţie dube mobile pentru execuţie. Conform Amnesty International, în 2008 China a executat 1718 condamnaţi, de trei ori mai mult decât restul lumii. Multe dintre execuţii au loc chiar pe drumurile naţionale, în dubele produse de Jinguan Motors.

Produsul intern brut al Chinei îl va depăşi pe cel al Statelor Unite în mai puţin de 15 ani.

Cele mai citite

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Româncă ucisă de un conațional lângă o gară din Italia

O româncă de 56 de ani, Camelia Ion, a fost ucisă de un conațional în apropierea unei gări din Civitavecchia, provincia Roma, Italia. Femeia,...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă