-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSportBoc: Românii au suferit prea mult, mai bine să sufere politicienii

Boc: Românii au suferit prea mult, mai bine să sufere politicienii

Emil Boc a declarat astăzi că România a ieşit din recesiune şi a dobândit stabilitate în mai multe domenii, dar încă mai este necesar un efort pentru a trece şi de criza economică.

„România are stabilitate macroeconomică, are stabilitate politică, guvernamentală şi a ieşit din recesiune. Mai există nori pe cerul crizei, dar putem ieşi din furtună. Determinarea Guvernului este  clară: voinţă fermă pentru continuarea şi accelerarea reformelor începute şi eliminarea oricărui risc de populism„, a declarat Boc în cadrul unei conferinţe financiare organizate de Forum Invest.

Premierul a mai declarat că Guvernul pe care îl conduce este hotărât să nu cedeze în faţa tentaţiei populiste, chiar dacă se află într-un an electoral. „Un vot obţinut din popoulism pune în pericol viitorul românilor. Românii au suferit prea mult în aceşti doi ani, mai bine să sufere politicienii . Ei trebuie să fie realişti pentru a menţine stabilitatea pe care am realizat-o în această perioadă”, a spus Boc. 

Guvernatorul Băncii Naţionale Române, Mugur Isărescu prezent la conferinţă i-a răspuns premierului spunând că „politicienii nu vor suferi dacă urmează politici financiare sănătoase„.

De asemenea, Boc susţine că România a redevenit un loc atractiv pentru investitori, o ţară „în care  se poate investi şi în care merită să investeşti”. „Când spun acest lucru mă bazez pe câteva elemente. În primul rând anul acesta am reuşit să restabilim echilibrele macroeconomice astfel ca România să fie stabilă din punct de vedere economic, să iasă din recesiune şi să meargă pe drumul consolidării”, spune Boc.

Reformele implementate de Boc modernizează România

Un alt motiv pentru care România a redevenit o ţară atractivă pentru investiţii sunt reformele implementate de Guvern precum reforma educaţiei, a codului fiscal, a pensiilor. Cele 10 reforme iniţiate de Guvernul Boc „modernizează ţara şi au scopul de a ajusta deficienţele structurale”, afirmă premierul. În opinia sa pentru redresarea economiei, în România este nevoie de „efort politic, dar şi legislaţii ” care să permită redirecţionarea spre investiţii şi crearea unor noi locuri de muncă.

Premierul a declarat că este nevoie de timp pentru a se vedea efectele reformelor, dar sunt cazuri în care rezultatele se văd deja. El a subliniat faptul că noul Cod al muncii a avut rezultate pozitive deoarece a dus la încheierea a 250 de mii de contracte de muncă de la intrarea sa în vigoare, un număr mai mare faţă de anul 2008 când a avut loc momentul de maximă creştere economică a României. 

În discursul său, Boc a mai făcut referire la un alt instrument necesar accelerarii investiţilor  în România, şi anume parteneriatul public-privat. „În nici o ţară nu va exista la buget banii necesari pentru a finanţa toate proiectele. Este adevărat că noi am venit mai târziu în acest club al parteneriatului public-privat, dar sper ca UE să aibă aceeaşi deschidere faţă de România precum a avut-o cu celelalte ţări”, a declarat Emil Boc.


Cele mai citite

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...

Mircea Geoană, sprijinit de Sir George Iacobescu în cursa pentru președinția României

Sir George Iacobescu este singurul român înnobilat de Regina Marii Britanii pentru contribuțiile sale excepționale în domeniul caritabil, comunitar și al serviciilor financiare Mircea Geoană,...
Ultima oră
Pe aceeași temă