20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMesaje de condoleanţe de la Boc şi Băsescu pentru familia lui Fănuş...

Mesaje de condoleanţe de la Boc şi Băsescu pentru familia lui Fănuş Neagu

Premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu au transmis astăzi mesaje de condoleanţe pentru moartea scriitorului Fănuş Neagu-„un magician al cuvântului şi un mare român”, aşa cum este numit scriitorul de Boc.

Premierul  spune că moartea lui Fănuş Neagu  va lăsa „un gol imens pe care cultura românească îl va resimţi”, iar Băsescu spune că el „va rămâne în amintirea noastră pentru devotamentul cu care s-a dedicat vocaţiei sale remarcabile de scriitor.”

„Povestitor, memorialist, nuvelist, romancier şi dramaturg, Fănuş Neagu şi-a pus amprenta cu generozitate, delicateţe şi căldură asupra culturii noastre naţionale. Pentru mine ca şi pentru mulţi români, Fănuş Neagu va rămâne nu numai un spirit liber afirmat cu decenţă, un maestru al metaforei, dar şi gazetarul care a dat noi dimensiuni presei sportive.

Mă întristează profund vestea dispariţiei maestrului Fănuş Neagu, o pierdere grea pentru noi toţi, pentru galeria valorilor româneşti. Sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor îndureraţi de acest trist eveniment”, declară Emil Boc.

Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a scriitorului Fănuş Neagu. Personalitate însemnată a culturii române, Fănuş Neagu ne-a dăruit, prin întreaga sa activitate de peste 50 de ani, o operă valoroasă prin măiestria sa artistică şi prin forţa metaforei cu care a surprins perioada pe care a traversat-o. A fost simbolul unei generaţii care a asumat literatura ca expresie a libertăţii şi a valorii.Sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor care i-au rămas alături în suferinţă. Dumnezeu să-l odihnească!, se arată în mesajul preşedintelui. 

Scriitorul şi dramaturgul Fănuş Neagu, 79 de ani, a murit in aceasta dimineata, în jurul orei 3.30, la Spitalul Elias din Bucureşti. Fănuş Neagu suferea de câţiva ani de cancer de prostată în fază terminală. El şi-a petrecut ultimele luni în spital.

 

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...
Ultima oră
Pe aceeași temă