13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCristi Chivu se retrage din echipa naţională de fotbal. Vezi ce îi...

Cristi Chivu se retrage din echipa naţională de fotbal. Vezi ce îi transmit colegii

Căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, Cristian Chivu, a decis să se retragă din reprezentativă, anunţă un comunicat al Federaţiei române de fotbal, relatează Agerpres.

„Aseară târziu, FRF a primit scrisoarea de retragere din echipa naţională a României a căpitanului acesteia, Cristian Chivu, decizie care intră în vigoare imediat, drept care el nu va fi prezent la proximul joc oficial, cel contra Bosniei-Herţegovina, programat pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din Bucureşti, din ziua de 3 iunie, de la ora 21,00, din cadrul preliminariilor Euro-2012″, se arată în comunicatul oficial.

Internaţionalul român Ciprian Marica a declarat că retragerea fundaşului Cristian Chivu din echipa naţională a venit într-un moment dificil pentru prima reprezentativă, însă a precizat că este alături de jucătorul echipei Inter Milano şi că este mândru că a fost colegul unui „român adevărat”.

„M-a emoţionat mesajul scris de Cristi. Vă daţi seama cât de greu i-a fost să ia această decizie, câte frământări a avut, pentru că reiese clar din scrisoare că nu a fost ceva spontan, el a cântărit mult până a fost nevoit să spună STOP. Eu sunt mândru că am fost coechipier uc un român adevărat, cu un om care a făcut mult pentru ţara lui, care i-a făcut pe străini să rostească numee României cu respect! Am câştigat un suporter pătimaş, dar va fi ciudat să nu-l văd în vestiar la pregătirea jocurilor. Dinm păcate, retragerea lui vine într-un moment greu pentru naţională , dar asta ne obligă să fim mai uniţi, mai puternici, să dăm dovadă de un sacrificiu şi mai mare pentru a câştiga cu Bosnia. Sănătatea nu ţine cont de meciuri importante, iar fotbalul e o meserie grea, rănile şi stresul lasă urme adânci. Îi transmit că sunt alături de el, ştiu, simt cât de greu îi e şi lui în aceste momente”, a afirmat fotbalistului, conform site-ului său personal, ciprianmarica.com.

Cristian Chivu s-a născut pe 26 octombrie 1980, la Reşiţa, debutând la reprezentativă pe 18 august 1999, în meciul amical Cipru-România 2-2, potrivit site-ului FRF. Ultimul joc la naţională, cel cu numărul 75 (3 goluri), a fost tot un amical, Italia-România, la Klagenfurt, pe 17 noiembrie 2010. Cristi Chivu a participat la două turnee finale ale campionatului european, în 2000, când ne-am calificat în sferturile de finală, şi în 2008.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă