19.6 C
Bucureศ™ti
marศ›i, 15 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialFฤƒtuloiu, ataลŸat pe afaceri interne la Roma

Fฤƒtuloiu, ataลŸat pe afaceri interne la Roma

Chestorul Dan Valentin Fฤƒtuloiu a fost numit în funcลฃia de ataลŸat pe afaceri interne la Roma, prin ordin al ministrului de Interne, Traian IgaลŸ, dupฤƒ ce în noiembrie 2010 fusese pus la dispoziลฃia ministerului în urma scandalului privind mita oferitฤƒ acestuia de omul de afaceri Cฤƒtฤƒlin Chelu.

Purtฤƒtorul de cuvânt al ai Ministerului Administraลฃiei ลŸi Internelor, Marius Militaru, a confirmat pentru Mediafax cฤƒ IgaลŸ l-a numit pe Fฤƒtuloiu în funcลฃia de ataลŸat pe afaceri interne la Roma.

Potrivit surselor citate, acesta a acceptat preluarea funcลฃiei ลŸi urmeazฤƒ sฤƒ plece în Italia.

Numele lui Fฤƒtuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupลฃie din Poliลฃie.

Dan Fฤƒtuloiu, alฤƒturi de fiul sฤƒu, Alexandru, l-a denunลฃat pe omul de afaceri gฤƒlฤƒลฃean Cฤƒtฤƒlin Chelu cฤƒ a vrut sฤƒ-l mituiascฤƒ, în schimbul rezolvฤƒrii favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Direcลฃia Naลฃionalฤƒ Anticorupลฃie a organizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gฤƒlฤƒลฃean Cฤƒtฤƒlin Chelu, care a avut loc în parcarea de lângฤƒ Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan Valentin Fฤƒtuloiu spunea, dupฤƒ organizarea flagrantului delict, cฤƒ el crede cฤƒ a fost „trฤƒdat” de poliลฃiลŸtii de la Economic, dupฤƒ ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor în care Chelu era cercetat.

Dan Valentin Fฤƒtuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcลฃia de secretar de stat, ลŸef al Departamentului de Ordine ลŸi Siguranลฃฤƒ Publicฤƒ din MAI, în locul lui fiind numit Ioan Dascฤƒlu.

Decizia a fost luatฤƒ în urma verificฤƒrilor fฤƒcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliลฃie al Judeลฃului Neamลฃ. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamลฃ ลŸi dupฤƒ ce ลŸeful IPJ Neamลฃ Aurelian Vasea ลžoric a fost acuzat cฤƒ ar „pactiza” cu lumea interlopฤƒ. Aurelian ลžoric ลŸi-a dat demisia la scurt timp dupฤƒ declanลŸarea scandalului de la Neamลฃ ลŸi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Dupฤƒ ce a anunลฃat demiterea lui Dan Fฤƒtuloiu, ministrul Internelor i-a cerut acestuia sฤƒ spunฤƒ public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informaลฃii din Ministerul de Interne ลŸi sฤƒ ajute la prinderea lor.

„Fฤƒtuloiu trebuie sฤƒ spunฤƒ în perioada imediat urmฤƒtoare, public, ลŸi sฤƒ ajute la a-i prinde pe cei care au contribuit la scurgerea de informaลฃii din MAI”, a spus atunci IgaลŸ.

Chestorul ลŸef de poliลฃie Dan Valentin Fฤƒtuloiu a fost numit la conducerea Departamentului de Ordine ลŸi Siguranลฃฤƒ Publicฤƒ din Ministerul Administraลฃiei ลŸi Internelor în octombrie 2009, la propunerea ministrului Vasile Blaga, funcลฃie pe care a ocupat-o pânฤƒ în 23 noiembrie 2010.

Fฤƒtuloiu a fost, din 1994 pânฤƒ în 1997, inspector ลŸef la Inspectoratul de Poliลฃie al Judeลฃului Dâmboviลฃa, dupฤƒ care, din 1997 pânฤƒ în 2000, inspector ลŸef la Inspectoratul de Poliลฃie al Judeลฃului ArgeลŸ.

În 2000 devine ลŸef al Poliลฃiei Capitalei de unde, în 2004, ajunge director adjunct al Direcลฃiei Generale de Combatere a Crimei Organizate ลŸi Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliลฃiei Române. Un an mai târziu devine inspector general al Poliลฃiei Române, funcลฃie din care pleacฤƒ, în 2007, devenind ลŸef al Biroului ataลŸatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, cu funcลฃie de ministru-consilier.

Cele mai citite

Studiu: Doar 23% dintre tinerii din mediul rural reuศ™esc sฤƒ finalizeze studiile superioare, รฎn ciuda dorinศ›ei de a urma facultatea

Deศ™i 80% dintre tinerii din mediul rural aspirฤƒ sฤƒ urmeze studii superioare, doar 23% dintre aceศ™tia reuศ™esc sฤƒ se รฎnscrie ศ™i sฤƒ finalizeze cursurile...

90 de persoane s-au electrocutat รฎn zonele de cale feratฤƒ din Romรขnia

รŽn ultimul deceniu, 90 de persoane s-au electrocutat รฎn zonele de cale feratฤƒ din Romรขnia, multe dintre aceste accidente tragice fiind cauzate de ignorarea...

Gabriela Melinescuย s-a stins din viaศ›ฤƒ. Scriitoarea avea 82 de ani

Gabriela Melinescu a decedat marศ›i, 15 octombrie, conform anunศ›ului Institutului Cultural Romรขn. Stabilitฤƒ รฎn Suedia din anul 1975, Melinescu a avut o carierฤƒ remarcabilฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ