14.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăAlegeri 2016Peste 350 de stagii de practică în IT

Peste 350 de stagii de practică în IT

Peste 350 de stagii de practică înscrise de cele mai mari companii din domeniul IT&C pentru studenţii din marile centre universitare sunt oferite în cadrul celei de-a şaptea ediţie a programului naţional de stagiatură din România, „Stagii pe Bune”.

Firme mari precum Adobe, BitDefender, Microsoft România, Oracle sau IBM oferă stagii de practică în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi, clasificate pe şapte categorii. Business software, new media&web development şi embedded&security software reprezintă secţiunile unde sunt oferite cele mai multe poziţii pentru tineri.

Înscrierea în program este gratuită pentru studenţi şi masteranzi. Pentru a aplica, un student trebuie să-şi facă un cont pe site-ul www.stagiipebune.ro şi să completeze un CV. Data-limită de aplicare la stagii este 29 mai 2011. „În perioada următoare, studenţii pot aplica la stagiile prezentate pe site, iar companiile încep activităţile de recrutare”, a precizat Vlad Posea, coordonator naţional al programului „Stagii pe Bune”.

2011/05/15//181312-peste2.jpg

De ce să alegi un stagiu

În principal, studenţii optează pentru un stagiu de practică, pentru că îşi doresc să aplice cunoştinţele acumulate pe durata studiilor, să dobândească abilităţi practice şi pentru şansa de a căpăta experienţă chiar din timpul facultăţii.

„Un stagiu de practică este unul dintre cele mai bune moduri pentru studenţi de a testa dacă este potrivită cariera pentru care au optat, dacă sunt pregătiţi să răspundă provocărilor reale ale viitoarei profesii sau dacă o companie sau un domeniu li s-ar potrivi”, spun organizatorii programului „Stagii pe Bune”.

În plus, în cadrul unui stagiu, studentul are acces la cultura organizaţională a companiei, participă în cadrul unor proiecte şi astfel cunoaşte aspectele practice pe care le impune un loc de muncă: asumarea unor responsabilităţi, lucrul în echipă, evaluarea activităţii profesionale, respectarea unor norme interne.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Viorel Hrebenciuc l-a rugat pe Gigi Becali să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidențiale

Gigi Becali, patronul echipei FCSB și candidat AUR la alegerile parlamentare, a făcut o declarație surprinzătoare în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. https://www.youtube.com/watch?v=3OEo4d1VbK4 El a...

Adrian Cioroianu, inculpat într-un dosar penal deschis pentru divulgarea de informații confidențiale

Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, a fost anunțat de procurori că este inculpat în dosarul deschis pentru divulgarea de informații confidențiale, potrivit jurnalistei Emilia...

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, și-a dat demisia. Scandal de proporții privind recrutările

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, şi-a dat demisia după un scandal de proporţii ce vizează modul în care s-au făcut recrutările în armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă