5.5 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialAlegeri locale în Cizmă: Berlusconi vrea supremaţia în Milano . VEZI PENTRU...

Alegeri locale în Cizmă: Berlusconi vrea supremaţia în Milano . VEZI PENTRU CE FUNCŢII CANDIDEAZĂ ROMÂNII

Aproape 13 milioane de italieni au fost chemaţi ieri şi astăzi la vot pentru a opta pentru unul dintre candidaţii care se luptă pentru cele 11 administraţii provinciale (Gorizia, Trieste, Vercelli, Mantova, Pavia, Treviso, Ravenna, Lucca, Macerata, Campobasso, Reggio Calabria) şi aproximativ 1.200 de administraţii comunale.

Astfel, în Peninsulă au fost deschise nu mai puţin de 12.415 secţii de votare. Ieri, cetăţenii cu drept de vot au putut merge la urne între orele 8 şi 22, iar azi secţiile de vot vor fi deschise în intervalul orar 7-15.

Test important pentru Berlusconi

Milano, Torino, Bologna şi Napoli sunt oraşele-cheie ale alegerilor, unde bătaia se va da până la ultimul vot. Chiar dacă este vorba doar de alegeri locale, rezultatele din aceste metropole reprezintă indubitabil un test politic la nivel naţional.

Şi pentru Berlusconi, miza acestor alegerilor este una foarte mare. Premierul italian este cu ochii pe voturile din Milano, o bază de putere importantă pentru mogulul media. Aici partidul lui Berlusconi (Partidul Libertăţii) o susţine pe Letizia Moratti.

Ieri, Silvio Berlusconi, a ajuns în jurul orei 12 (ora Italiei) la şcoala generală Dante Alighieri în Milano pentru a-şi exprima votul. „Este de neluat în calcul să nu câştigăm Milano”, a declarat cu această ocazie controversatul politician.

Un alt oraş important este Napoli, unde Berlusconi a promis că va lupta împotrivă munţilor de gunoi de pe străzi.

Italienii din capitala Roma nu sunt chemaţi la vot pentru că aici ultimele alegeri administrative au avut loc în urmă cu doar trei ani.

În localităţile unde niciunul dintre candidaţi nu va optine peste 50% dintre voturi, va avea loc, peste două săptămâni, un al doilea tur de scrutin.

53 de români pe lista candidaţilor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a eliberat 53 de adeverinţe cetăţenilor români interesaţi să-şi depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităţilor administraţiei publice locale din Italia.

Românii, în calitate de cetăţeni comunitari, au dreptul de a participă la alegerea primarului, a membrilor consiliului local, precum şi a membrilor consiliului de circumscripţie din oraşul de reşedinţă.

În acelaşi timp, cetăţenii comunitari au dreptul de a-şi prezenta candidatura pentru a fi aleşi în consiliul orăşenesc şi în consiliul de circumscripţie.

Cele mai citite

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Maia Sandu – 41,76% și Alexandr Stoianoglo – 26,38%, după prelucrarea a 97,43% de procese verbale

Al doilea tur de scrutin are loc la două săptămâni de la data primului tur După prelucrarea a 97,43% din procesele verbale, Maia Sandu se...

Un tânăr elvețian venit în vizită în România a făcut prăpăd pe un drum din județul Brașov

Un elvețian de 19 ani, drogat și fără permis, aflat în vizită în România, a provocat două accidente cu o mașină furată, în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă