”Începând cu anul 2015, 8 mai a devenit Ziua Națională a Egalității de Șanse între femei și bărbați. Activitatea mea parlamentară anterioară, de fost membru al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, în legislatura 2012-2016, mi-a consolidat opinia referitoare la faptul că generaţiile actuale și cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen. Fără această educație nu putem pune bazele unui stat democratic şi european. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi și m-aș bucura ca, de la an la an, numărul femeilor care aleg să intre în politică pe criterii de competenţă, profesionalism, activism corect și determinare să crească”, declară Ludovic Orban, pe pagina personală de socializare.
Președintele Camerei Deputaților este de părere că educația europeană, care să ofere șanse egale femeilor și bărbaților, eliminând discriminările, este un deziderat care poate aduce beneficii indiscutabile.
”Susțin, în continuare, eliminarea oricărei discriminări explicite sau implicite şi le îndemn pe toate colegele mele, indiferent de formațiunea politică la care au aderat sau de doctrina politică pe care au îmbrățișat-o, să depăşească orice fel de barieră scrisă sau nescrisă şi să intre în competiţie de pe picior de egalitate cu colegii lor de partid.
Eliminarea discriminărilor este un deziderat care poate aduce beneficii indiscutabile. Astfel, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, îmbunătățirea egalității de gen în Uniunea Europeană ar genera până la 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare până în 2050. România, ca și alte state europane, este semnatara unor convenţii şi tratate internaţionale care pun accent pe educaţie ca mijloc de combatere a discriminărilor, dar şi de prevenire a violenţei asupra femeilor”, este mesajul lui Ludovic Orban, de Ziua Națională a Egalității de Șanse.