12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSkype, cumpărat de Microsoft

Skype, cumpărat de Microsoft

Microsoft a cumpărat , marţi, de la grupul Silver Lake compania Skype Tehnologies. Preţul plătit de Microsoft pentru cel mai  popular serviciu de telefonie prin internet va fi de 8.5 miliarde de dolari, cash, potrivit siteului Mashable.

Popularul serviciu de VoIP (Voice over IP) Skype urmează să fie integrat în dispozitivele şi sistemele Microsoft, precum Xbox şi Kinect, Xbox Live, Windows Phone, Lync şi Outlook, potrivit unei declaraţii din partea Microsoft. Compania a declarat, de asemenea, că va continua dezvoltarea programului Skype şi pentru alte platforme.

Motivul pentru care Microsoft a achiţionat serviciul Skype îl reprezintă baza de date de 663 de milioane de utilizatori, dintre care 170 de milioane utilizează Skype lunar.

Skype a fost fondată în 2003 de Niklas Zennstrom şi Janus Friis şi a fost cumpărată, în 2005, de grupul american eBay, cu 2,6 miliarde de dolari. În 2009, eBay a vândut 70% din acţiunile Skype, pentru două miliarde dolari, unui grup de investitori ce îi includea pe cei doi fondatori ai sistemului de telefonie prin Internet.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă