Elevii de la „Şcoala Specială Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Incluzivă/Integrată” au organizat o expozţie-concurs de „sculptură” din fructe şi legume. Evenimentul face parte din programul Comenius derulat de şcoala clujeană, în care misiunea dascălilor este să-i îndrume pe copii spre o alimentaţie sănătoasă. „Am avut până acum sesiuni de gătit, vizite la fast food-uri pentru a compara alimentele, iar pentru a cunoaşte îndeaproape alimentele sănătoase am înfiinţat o grădină organică” spune Carolina Stanciu, profesor-educator, coordonator în cadrul proiectului.
Pentru a fi cât mai convingătorii în faţa publicului, micuţii au pregătit o mică pisă de teatru „Cearta în bucate”, un colaj de poezii şi scurte povestiri, prin care au încercat să demonstreze cât de sănătoase sunt fructele şi legumele în alimentaţia zilnică. Totodată, aceştia au pregătit o expoziţie de instantanee cu activităţile lor şi au servit publicului fursecuri gătite la şcoală şi fructe.
Proiect culinar internaţional
10 şcoli şi mai multe ţări europene s-au implicat în educaţia alimentară a elevilor. Până acum ei au „cules” reţete tradiţionale de murături şi bucate tradiţionale româneşti şi au făcut schimb de reţete cu elevii şcolilor partenere. Până la finele lunii iulie, aceştia şi-au propus să aducă în faţa publicului o carte de bucate internaţională care va cuprinde câte 10 reţete de la fiecare şcoală implicată, din cele opt ţări participante.