13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCe măsuri a luat RATB, în urma codului roşu de temperaturi extreme

Ce măsuri a luat RATB, în urma codului roşu de temperaturi extreme

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a decis închiderea tuturor caselor de vânzare a tichetelor de călătorie, sâmbătă, de la ora 12.00, din cauza codului roşu de caniculă. Activitatea centrelor de vânzare va reveni la normal, duminică, 2 iulie.

"În această perioadă, activitatea de control se va axa doar pe prevenţie şi pe informare a călătorilor. Începând de duminică, 02.07.2017, activitatea la centrele de vânzare se va desfăşura după programul normal", transmite RATB.

De asemenea, angajaţii RATB împart sticle cu apă călătorilor. "Pe caniculă, angajații RATB le oferă călătorilor sticle cu apă potabilă. Având în vedere temperaturile caniculare de sâmbătă 1 iulie 2017, angajații Regiei Autonome de Transport București (RATB) au oferit călătorilor sticle cu apă potabilă, în urma unei decizii Primăriei Municipiului București.

Echipele de controlori au fost și ele mobilizate să distribuie sticle cu apă călătorilor, iar activitatea lor s-a axat pe latura de informare și prevenție.
RATB a suplimentat în această perioadă parcul de vehicule și a scos în traseu toate autobuzele dotate cu instalații de aer condiționat", se arată pe pagina de Facebook a companiei.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, în București și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă