11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCum le-a băgat statul în buzunar 400.000 euro patronilor de la clubul...

Cum le-a băgat statul în buzunar 400.000 euro patronilor de la clubul Fratelli

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a plătit fără justificare legală aproximativ 322.000 euro în 2009, pentru lucrări efectuate în Clubul Francez din zona Herăstrău-Şoseaua Nordului. Costurile trebuiau suportate de proprietarii Twins Cafe. Instituţia de stat nu s-a oprit însă aici în cheltuielile cu dedicaţie: tot în 2009 a mai plătit fără aprobare 81.000 euro, pentru servicii prestate chiriaşilor, aceeaşi Twins Cafe.

Aceste prejudicii care totalizează peste 400.000 de euro au fost constatate de inspectorii Curţii de Conturi, într-un raport de audit privind finanţele publice locale pe anul 2009.

Twins Cafe se află în coproprietatea fraţilor gemeni Liviu şi Mihai Popescu şi a lui Daniel Caramihai, fiecare deţinând 30% din firmă, conform revistei Capital. Cei trei sunt acţionari şi la celebrul club de fiţe Fratelli. O altă firmă de-a lor s-a ocupat de imaginea altor cluburi  bucureştene considerate de fiţe, precum The Office, Kristal Glam Club sau Cuando.

Firma lor, Twins Cafe, a câştigat în 2009 o licitaţie deschisă de ALPAB, în urma căreia au închiriat spre administrare Clubul Francez pe o perioadă de 5 ani. Twins Cafe urma să plătească o chirie lunară de de 28.192 euro. Clubul a devenit cu circuit închis, practicând taxe şi criterii de acces prohibitive.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă