25.3 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPercheziții în Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda...

Percheziții în Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „accidentul”

Șapte percheziții au loc, luni dimineața, în județele Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „accidentul". Prejudiciul, în acest dosar, este estimat la aproape 50.000 de lei și 13.500 de euro.

Inspectoratul General al Poliției Române precizează, într-un comunicat de presă, că persoanele bănuite ar fi săvârșit, în luna mai, opt infracțiuni de înșelăciune, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, inducând în eroare victimele pe care le contactau telefonic spunându-le că cineva apropiat lor a produs un accident rutier grav.

„Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate sume cuprinse între 15.000 — 20.000 lei și 13.500 de euro, banii fiind ridicați de complici. Prin activitatea infracțională, s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 49.100 lei și 13.500 de euro", informează sursa citată.

Ca urmare a perchezițiilor, vor fi puse în executate patru mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi duse la sediul Poliției Mehedinți pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Perchezițiile sunt derulate cu sprijinul polițiștilor din Prahova, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române. La acțiune au participat și reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Cele mai citite

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...
Ultima oră
Pe aceeași temă